Saturday, October 31, 2009

10 listo~

Heyya2 heyyo2~~ assalamualaikum...

Minggu2 exam was the most ultimate week lah,, ‘Hari Gonjeng Sedunia’ shall I say.. tahap gonjeng tu dimana bila kamu pejam mata, kamu can feel your mind blank, mcm hang, mental block, otak tepu and kamu cant think of any single thing pun even yg simple2, nak kira 5 x 2 pun siap tekan calculator, bygkan la haihhhh~~

ok.. so.. here go da list of 10 benda-harus-buat-bila-sindrom-gonjeng-telah-menguasai-milla.. and of course,, duduk mengeras kat kolej adalah unacceptable sebab kesian kat diri ini yang sepanjang minggu dah terperuk kat kolej yang indah nan permai itu. ok.

:: KE-SATU ::
-milla suka buat benda alah comel-comel-gedik-gedik-kreatif-la-kononnyer ni.. hooo.. kepuasannya adalah ditahap yang mana kamu takkan rasa sedih walaupun kuku jari dah calar balar sbb tertusuk jarum.. ouhhh..ouhhh..


:: KE-DUA ::
-milla akan pergi shopping.. selalunya alone.. tak kesahlah melepak di shopping complex, berwindow shopping sepuas2nya sambil men try baju itu dan ini (even tidak membeli walau sehelai).. dan paling menterujakan apabila shopping barang2 dapur di tesco okeh.. hoooooo.. teruja2!!!! (tesco, sila lantik saya jadi duta!)

:: KE-TIGA ::
-bila dah shoping brg dapur,, makna katanya kedapur lah kan.. heeee... YUP. diakui, skill memasak masih tidak sehebat mana. masih perlu khidmat bunda tanya berapa ulas bawang putih, berapa butir garam, berapa manis senyuman (ehh?)... tapi atleast, ianya menjadi dan menjadi kegilaan si adik2 yg sepertinya 10-tahun-tak-jumpa-makanan. teruja2!!

..beskut makmur+fettucini carbonara kira ok lah kan..

:: KE-EMPAT ::
-berpura-pura cool-tidak-tahu-cuak ketika menaiki kereta yang dipandu oleh si insan yg penuh attitude di jalan raya. and i used to memandu dgn memecut-marabahaya juga. ya. kepuasannya jelas nyata walaupun sepertinya sungguh tidak sayang nyawa..


:: KE-LIMA ::
-berpeluh-peluh-dan-nampak-sungguh maskulin (eh, silap!).. hoooo.. i do love outdoor activities.. dan sungguh menterujakan bilamana keperasaanan kepuasan itu dizahirkan dengan kejayaan menerokai alam. ouhhhhh.. teruja2!!


:: KE-ENAM ::
-berasmaradana bercengkerama dengan alam sekitar. air terjun or pantai.. ouh.. ouh.. kedua-duanya indah dan asyik2 dan teruja2!!


:: KE-TUJUH ::
-mengembara ke alam haiwan!!! hoyyehhhhh... ini mampu meng'educated'kan diri tentang alam selain manusia.. dan sekaligus menghiburkan hati yang duka lara.. dan pastinya merangsang diri untuk tertawa..

:: KE-LAPAN ::
-milla akan melalak-sepenuh-hati like dunia-ini-ana-yang-punya-ente-pedulik-apa!!! tak kesah la pitch ke laut ke,, ape ke.. yang penting tak boleh kasihan sama anak tekak yang kegersangan menahan perit.. ya. sungguh menterujakan!


:: KE-SEMBILAN ::
-mentadah hidung dengan bau-bauan asap. ya. feel high beb!! hahaha.. ya. sungguh mengasyikkan berada di dalam arena drag race. dengan bunyik bingit enjin dan kepul2 asap dan puluhan2 manusia berketiak kepam sambil bersorak-sorak menyokong dan mengkeji antara satu sama lain. ya.. memang asyik dan menterujakan!


:: KE-SEPULUH ::

-milla tenang disini. amat2.. i wanted to tell u segalanya lah ayah.. ayah dengar kan? huuu... ayah, the only thing that is keepin me going is the life i have from you growing in side of me.. ohhhh.. i miss u terribly lah ayah..


hoho... 10 things-to-do-to-hapuskan-gonjeng is really something ecstatic to do!! selain makan dan makan dan makan lah kan yang mmg 1 kemestian kan.... heh! cukup2 lah tu azmila oii, bawak-bawaklah intai objek berlapis di balik baju tu, tak reti-reti..? grrrrr~~


p/s: 1 nov (mlm) akan berlangsung drag race kereta kat cyberjaya.. (jalan mati after exit ssp). haiyooooooo... disebabkan 2nov ada exam pukul 8.30am, i should say bye2 je lah kepada itu race. kepada TMR team, wish ya all da bery beshhhh ya!!!

p/s/s: sudah agak ketidakwarasan baca notes bio conserve nih.. buhsan :(




30 comments:

BuLaN iTu aKu said...

hehehehe
eeeeeeeuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuwwwwwwww
yang no 7 tu yang tak tahan tu
tak nakkkkk\

mier@merr said...

wah...cik milla oi.. bru ku jumpe spesis yg same tapi xsrupa...

suma kaedah mnghilngkn kejongengan kite sama kcuali 4,9 n 10.....

7 out of 10 kita sama..
nnti klu nak beraktiviti bgitu sila ajak aku yepz... ekeke

nurul husna binti ibrahim said...

aktivit no 4 sgt dasat..inchik polis sila spot ini bdk di jalan ry...ngeeeeee~~

saypOOL rafhtello said...

aku excited baca xtvt no 8..
rock!!!

joegrimjow said...

last la yg ku pilih ;-)

fiD said...

yg last tue jd 1st ea...

♥chentaMAYA™ said...

besh!
lagi2 bab binatang tuh~
hee~

DilOt said...

yg last,,jadikan dilot insaf...

siggplus said...

kau suka makan asap?sila follow blakg keta aku nnt k..heh

yup yg ke 10 plg menenangkan..aku selalu lawat encik ariffin waktu tak ada teman nak cakap..at least dpt juga hilangkan rindu kan?

eiqa said...

i like this post...
hehehehheheh....

Eazy Izzuddin said...

beshnye list2 kamoooo
terasa seperti dlm pengembaraan pule
xD

Fatt Chin Choy said...

dra race tu bukan lumba haram ka? hehe

kretip gak hasil tangan ko ek

Ejay said...

woah.. u did all these in 1 daayyy???

takkan..

p.s : tak ku sangka kamu minah rempat rupanya. ngeh ngeh

nobuta said...

suka haiwan huhu

arque said...

aktitiviti no 8 sangatah berbaloi-baloi untuk dipraktikkan.

babymiLosh said...

BuLaN iTu aKu::

heee.. mereka amat manja okeh... :)

babymiLosh said...

mier@merr::

7/10.. huuu.. gred A tu.. bagus2.. nnti kita wat kerja berjemaah ye.. hehe ;p

babymiLosh said...

nurul husna binti ibrahim::

inilah baru dikatakan pemanduan berhemah.. hehe ;p

babymiLosh said...

saypOOL rafhtello::

yeah! bila mahu berduet ini?

babymiLosh said...

joegrimjow::

yup.. tetap dihati :)

babymiLosh said...

fiD::

harus =)

babymiLosh said...

♥chentaMAYA™::

heeeeee.. me loike2!

babymiLosh said...

DilOt::

(^_^)

babymiLosh said...

siggplus::

okeh.. turun bangi nnti inform.. akanku sedot telan asap itu.. haha~

yu.. ianya sgt amat memberikan ketenangan.. semoga encik arifin juga tenang disana.. amin.. =)

babymiLosh said...

eiqa::

heeeeeeeeeeeeeee :)

babymiLosh said...

Eazy Izzuddin::

hahaha.. pengembaraan arnab dan kura2 ea.. hehehehe ;)

babymiLosh said...

Fatt Chin Choy::

halal lah inchik... marilah bersama2.. heee~

seni itu indah :)

babymiLosh said...

Ejay::

akan di cuba utk melakukan ini semua in 1 hari.. huuuuu~~

oopssss.. rempit-merempit itu amalan mulia.. ngeh3..

babymiLosh said...

nobuta::

suka suka suka ;)

babymiLosh said...

arque::

berbaloi2... ;)