Saturday, October 10, 2009

belly.belly~

happy2 saturday :)

life doesnt have to be all da lovey-dovey-cintan-cintun senantiasa kan. bowring!! thanks u'ol.. i pomish ya not to emo-putus-fius memikirkan manusia plastik itu lagi. baik bunguks punya olang!


[yang tersurat]


situasi 1 : OTK?!! (sila baca Oh Tuhan Ku). u pregnant ke? bila kawin ni?

situasi 2: eh, u sekarang dah macam tong drum dah i tengok. sila diet lah. gemuk dah.

[yang tersirat]

situasi 1: 'ngekkk punya orang. aku tak kahwin pon lagi. aku sedar aku gemuk. tak yah lah tanya aku pregnant ke ape'

situasi 2: 'memang lah aku gemuk ngekkk! aku bawak baby dalam perot ni haaaaa'


pesan chegu:
  • yang tersurat tu maksudnya apa yang kita nampak.
  • yang tersirat tu maksudnya apa yang kita tak nampak.
haaaa... ada idea tak macamana nak bezakan orang itu bellynya buncit sebab kena buatan orang mengandung ke sebab bellynya betul2 buncit? okey. milla pernah melaluinya. ini kisah benar. time tu naik komuter pergi sunway. pergi dengan my anak2 buah teknokrat dinner kolej. selaku ketua pengarah, mereka memanggil milla dengan gelaran bunda. (terasa sgt makcik2 ye). ok. back to cerita. time tu pakai baju kembang2 sikit ala2 baju belly-dancer style2 maternity. then masuk je komuter ada lah 1 seat kosong. kami ber-19 orang. meriah tak meriah la kan komuter tu. nak dijadikan cerita, salah sorang cakap 'eh, bagi laluan kat wanita mengandung ni' (sambil memegang tangan milla dan memimpin ke seat kosong itu). OTK!?. punyalah banyak jugak mata memerhati. usya2 my kempis belly ni. mesti dalam hati diorang duk kata 'masuk komuter huha-huha dengan 18org kanak2 riang, tapi sorang ni mak budak rupanya'. dan budak2 yang sewel 18org ni pun duk panggil2 'bunda.. bunda itu.. bunda ini'.. haha.. malu memang malu okeh. tapi who cares? yang penting milla dapat duduk dari stesen subang sampailah ke kl central. hahahahahahaha (gelak setan besar)

kalau orang tu mengandung, mestilah perut dia bulat2 tergayut2 kan.. obviously nampak tergayut2 tu. tapi tu kalau dah 5bulan++ lah kan. kalau baru 2-3-4 bulan,, berkemungkinan jugak orang cakap bun-bun-cit kan.. hmmmmm.. silalah pandai membezakan ye. nanti dalam pengangkutan awam senang nak tunjuk baik bagi duduk kat wanita mengandung.. heeeeeeee :)

ini lah baju yg mentransformkan diri menjadi 'bunda si wanita mengandung'.
SAYA SINGLE DAN MASIH BELUM BERKAHWIN OKEH.
sila percaya. ini betul. sumpah.

hOOoooo... comel kan belly-belly-ada-baby ni? awwwww *teruja!*


thanx 4 da award ya inchik eful emcem.. selamat century follower..i loike!

p/s: silalah inchik eful belanja saya mcD :)


16 comments:

saypOOL rafhtello said...

pregnant??omg!!hahaha..ilusi mata je.. ;p

same2..blnje mcd??paham2 je la hujung sem.. hehe...

mij0ohAns said...

hahaha.
at the good side,mmg bagus ape kn cik milla je dpt duduk bndg ngn 18org tu..haha..

ouh,anyway..
daku pn penah kne gk org begosip psl daku da pregnant..digosipkn oleh mulut2 yg mmg suka dengki ni..
sbb pakai bj cmtu gk ar..
tp daku malas nk rebutt diorg ckp tu,,sbb cm worthless je..
asl kte tawu diri kte sndri x pregnnt sudaah..
haishhh~sabo je laa kan..huhuh...

Ejay said...

hahaha...

lesson of the day.
pasni nalk bg duduk dlm lrt kat pregnant lady kena tanya dulu...
"awak pregnant kan? confirm nih?"

gagagagaaa..

Adjla Hafizin said...

hahaha..lawak2.
tp untung r dpt seat.
xde r pnt bdiri.

♥chentaMAYA™ said...

milla~
dy 0wg ckp u cm2 ke?
pegi lempang seko2!
hee~

Fatt Chin Choy said...

cancel org nak tekel ko masa kat dalam ktm tu

haha

BuLaN iTu aKu said...

terkejutt..
ingtkan btul2 pregnent

ini q i L L said...

mcm tak boleh slhkn org2 tu je. da mmg dorg nmpk mcm tu. takkan nak suroh dorg p check prot cik milla tol2 kn. salahkan baju. sume salah baju! ;p

babymiLosh said...

saypOOL rafhtello::

yup.. ilusi yg troublisasi.. hehe ;p

okeh2,, sem 2 nnti.. haha~

babymiLosh said...

mij0ohAns::

sumtime bila kita diam,, tertutuplah semua mulut yg berkata2 tu kan.. huu..

babymiLosh said...

Ejay::

hahaha.. jenuhlah nak bertanya semua org kan? silap2 naik pelempang kang.. heheheheh ;p

babymiLosh said...

Adjla Hafizin::

syukur alhamdulillah <----- (gaya makcik iklan hai-o) haha ;p

babymiLosh said...

♥chentaMAYA™::

hahaha~ xpe.. dah cium sekor2.. haha ;p

babymiLosh said...

Fatt Chin Choy::

tau tak pe.. penat je buat muka ayu.. huu~

babymiLosh said...

BuLaN iTu aKu::

ohhh tidakkkk.. belum tiba masanya.. huuuu~

babymiLosh said...

ini q i L L::

betul3.. semua salah baju! salah baju! huuuuuu~ ;p