Friday, October 23, 2009

kay.ep.ci~

hehey.. I spent tremendous time at home.. chatting, makan, gossiping, melantak, laughing, makan.. segala nasik, mee, asam pedas, sambal petai, talapia, terubuk, keli, just name it, semua masuk dlm perut. tu yang sampai tak terhengat nak update millalara ni kan..

ok. fine. berat dah naik balik. tapi tak apa,, its symbolic sign of happiness maaaa.. ya. milla sangat mahu happy. mesti.


ini cerita pakcik kolonel

*amaran: ini agak selekeh okey*


.pakcik pejuang bangsa.

.pakcik perwira terbilang.

.pakcik sentiasa bersemangat waja.

.ini binatang tunggangan pakcik.

.pakcik hebat jugak men basketbol ni. setakat 3point tu pejam mata je.

.tapi sekarang pakcik dah mati dah.
.namun ayam2 pakcik tetap di hati.
kan? kan? kan?



hahahaha.. ini lah yang di kata kesengalan melanda. mungkin lepas ni waris pakcik kolonel boleh anjurkan aktiviti sebegini sampai peringkat olimpik ke ape kan.. heeeeee~ kreatif itu seni. seni itu indah.

okeh anak2..

otak kanan bersifat imaginasi, kreatif..
otak kiri lebih bersifat fakta, straight forward..

kalau kita dapat gabungkan kedua2 otak, kita akan dapat selesaikan masalah dengan lebih kreatif, tetapi, masih berasaskan fakta.. Dengan bantuan otak kanan, kita akan dapat berfikir dengan lebih meluas @ org jawa cakap think-outside-the-box @ berfikir dari sudut yg berbeza.

salah satu cara nak latih otak berfikir diluar kotak is dengan melakukan perkara yg diluar dari rutin harian. contoh:: hari ni g keje ikut jalan lain, esok ikut jalan lain lak,, hari ni makan kt tempat lain, esok kat tempat lain,, hari ni boyfren lain, esok boyfren lain pulak (heh,, ini tipu) lagi, utk latih otak kanan, sesekali gunakan tangan kiri utk lakukan aktiviti yg slalu kita gunakan tgn kanan..contoh-slalu gosok gigi gune tgn kanan, sesekali tukar la gosok gune tangan kiri..

dan FYI, kajian menunjukkan lelaki menggunakan salah satu belah otak sahaja pada satu-satu masa TAPI perempuan menggunakan kedua-dua belah otak dalam masa yang sama. okeh anak-anak, thats why puan2,, bunda2,, ibu2,, boleh memasak sambil jawab tepon sambil mata tengok tv sambil lari2 buai anak sambil join ahli mesyuarat tingkap sambil update blog mungkin.. haha.. sungguh terbukti perempuan hebat in multitasking kan..? kan? kan? heeeeeeeeee ;p

...indah sungguh ciptaan-Mu...

:: cuba pusing kaki kanan ikut arah jam, dalam masa yang sama point jari telunjuk dan lukis nombor 6. kaki tu terkehel-kehel-tertukar-arah x?? ::
kepada otak kiri saya, sila berfungsi sehabis baik dengan bantuan otak kanan untuk final exam yang bakal menjelang ini ya.. otak kiri bagi jawapan logika. otak kanan merapu-kerapu dengan jawapan-tak-tercapai-dek-akalmu-oh-lecturer..

hoyyeah. soalan tu nanti senang je. kerusi tak panas lagi da boleh siap lah jawab semua. haaaa.. saya kan seorang azmila yang bijak.. huuu.. (it was a total lie, just the matter of nak sedapkan hati)


p/s: masih mencari mood study..



27 comments:

siggplus said...

gudluck eh final

er gambar tulang tu kau buat sendiri ke?kreatif!

farah said...

waahh,

kreatif gila.

:)

BuLaN iTu aKu said...

itu satu seni

tayn said...

serious!
aku xtau la entry kau ni lawak ke
aku yg happy sampai sume mende pon lawak.
aku baca gelak cm orang gile kot.
time kaseh mil buat aku gelak :D

fitriah said...

hahaha lawak dowh. haha kreatif! ;)

Fatt Chin Choy said...

tp aku guna dua2 belah otak gak

masa mengarang aku berimaginasi
masa kerja aku banyak kira2 nombor

hehe

chris_lim said...

haha kreatif le. Kesian colonel chicken.

ini q i L L said...

ok. baru tau that info. thanks. ;)

Fathiadha said...

study smbil layan lagu2 klasik... kompon jadik...

selamat mencuba

selamat study dgn tenang....

neoxaznee said...

waa... bijak... bijak... hehe

fiD said...

kamu memang lawak,, haha,, tapi bile bace nota kaki punyer status program = animal biology, ohohoh.. kamu boleh jadi animal historology nie,, ohohoh

fiD said...

nak mintak pic kamu tu yerk,, ohoho, wat simpanan bahan lucu,, huhuhhu

nobuta said...

sebab tu bila lelaki guna dua dua belah otak, perempuan tak leh lawan hihi

tqa said...

haha.
selekeh kot tp kreatif

babymiLosh said...

siggplus::

tengkiu.. heeeee~ tetulang itu pakchek google yg bg.. coolio~~

babymiLosh said...

farah::

i tak gila.. heeee ;)

babymiLosh said...

BuLaN iTu aKu::

seni itu indah :)

babymiLosh said...

tayn::

heeeeee.. i loike when u gelak2.. sungguh the very semangat ohhhh~~~

babymiLosh said...

fitriah::

hahahaha~

babymiLosh said...

Fatt Chin Choy::

haiyooo2.. enchik ah fatt keje kat kedai sport toto keeee???? ;p

babymiLosh said...

chris_lim::

heee.. takpe,, uncle kolonel tak tau ;)

babymiLosh said...

ini q i L L::

sama2 :)

babymiLosh said...

Fathiadha::

huuuu... nnti mata pon pejam..
okeh3,, slamat stadi buat kamu juga :)

babymiLosh said...

neoxaznee::

heeeee... bijak.. bijak... kita minum dulu!!!

babymiLosh said...

fiD::

haiYoo2.. welkam to animal planet :p
huuu.. silalah simpan.. jg pakchek kolonel ni molek3 ye.. ;)

babymiLosh said...

nobuta::

ye? huuuu~~ mari berlawan ;p

babymiLosh said...

tqa::

heeeee :)