Friday, October 30, 2009

pabila bunda berFB~

Dengan sukacita-excited-nya perkara di atas adalah dirujuk..

ok. agak terkesima dan teruja pabila bunda mula terjebak ke alam maya ni... heeeee.. mmg since form 1 duduk hostel, sampailah dah final year ukm skrg ni tak pernah a day gagal untuk berhubung dgn bunda.. dari public phone duit posen2, tuka kadphone, tuka ring2 card, then bawak handphone secara haram dan tak pernah kantoi dari form 2 sampailah form 5.. mmg setiap hari adalah perlu untuk mendengar suara insan terchenta di hatiku itu.. dan sekarang, tak cukup dengan kolling2,, kita FB2-ing ye bunda =) angah loikeeee!!!

ok. bila bunda mula berFB,, makna katanya milla harus mula start bersopan2 ketika ber-FB-ing.. walaupun bunda mmg dah sedia maklum dgn anaknya yang weng-weng-dan-separa-nguks-ngeks ini.. huuu.. dah tak boleh dah nak update kat FB benda2 gila yg milla buat. contohnye like pabila milla melepak di bukit ampang&dataran merdeka seorg diri smpai pkul 6 pagi kerana keracunan perasaan. hooooo..

ok. ini berlaku pada 24jam pertama bunda start ber-FB :

heeeeee... this is wat we kol tiada rahsia antara bunda dan anaknda :)

kepada bundaku yang seporting,, sila yakin dan pasti bahawasanya anakndamu ini sungguh2 berperilaku baik dan baik dan baik sepanjang masa (ayat anak mithali).. hoOOooo.. angah sayang mak sangat2 tawu!!!!

bunda,, ur little baby girl is no longer a baby kan.. heeeeee~~


ok. arakian, milla menghadapi masalah tekak puaka ye sekarang ni, asikla nak mkn... kepada azmila azman, sila lah sedar diri anda itu berangan sepertinya oh,, i look super slim but actually anda itu tak ubah seperti biskut kembang dicecah air milo 3 in 1 ye.. bawak-bawaklah tahan nafsu makan tekak puaka anda itu ye!!!!



p/s: wish you all a nice weekend ahead.. dan ingatan kepada azmila, anda ada exam on monday tawuuuu!!!!!!! sila jgn over ber-suka-suki-di-kala-weekend..


31 comments:

saypOOL rafhtello said...

boleh x nak add bunda???huhu..
abes la pas ni.xbole nak berayat jiwang ngan ko..hahaha =D

Atiqah said...

hoho..bgusnye..umi sy pula mula terjebak dgn blog..tp x lme sbb x punya mse..ble ank2 dh smkin mmbsr, die pun nk cri keje blk..lgsg x de mse nk berblog..

joegrimjow said...

haha
rahsia tiada di facebook
bgtu juga dengan ibu
;-)

Sharif John said...

hoho... sangat sporting... kirim salam kt ibu

nurul husna binti ibrahim said...

wah..bestnyer..hehhe...

chris_lim said...

haha u and ur mom are cute.

nobuta said...

konfirm tiada rahsia ni..hehe

fitriah said...

sweetnye u n ur mom! :)

oh weekend ni xnice! sbb kne study ahad ade paper! ntah pape paper ari ahad. isk

~wandie~ said...

pasni leh la bunda ber blog plak..hahaha

demang said...

best gile mom u leh layan fb.

tayn said...

wow! maju sungguh bonda anda!
thumbs up! :D
I LOIKE!

Melz said...

hahaha best kan bunda pun join sekaki :)

ini q i L L said...

huyoo. cool nye mak milla. ;)

BuLaN iTu aKu said...

pergh!!!
memang moden ibu2 zaman sekarang
hehehehhe
nak add bonda juga lah
mang best dapat IBU mcam ni...

Fatt Chin Choy said...

hahaha
memang ibu2 akan risau terutama ana daranya

kena perhati betul2 ko ni

kekeke

babymiLosh said...

saypOOL rafhtello::

hooo. buleh jaa..
xpe,,bundaku lg lah jiwannnngggg... ;p

babymiLosh said...

Atiqah::

xpe,, anaknya umi dah sambung tradisi berblog kan.. heeee ;)

babymiLosh said...

joegrimjow::

yup.. itulah sebaiknya.. hoho ;)

babymiLosh said...

Sharif John::

yuppp.. bunda sgt seporting and supporting :)

babymiLosh said...

nurul husna binti ibrahim::

wahHhhh!!hehehe ;p

babymiLosh said...

chris_lim::

i ni pure my mom punya carboncopy kan? heeee ;p

babymiLosh said...

nobuta::

ye.. kompem!

babymiLosh said...

fitriah::

heeeeeeee ;)

aloh2,, paper on sunday?? gila apa itu lect? haiyaaaaa... neway, wish ya ol da besh tawu!

babymiLosh said...

~wandie~::

hoooo.. kang bukan siap berblog,, siap bercerpen bercerekarama plak kang.. bunda ku ni bersastera sket.. huuu~

babymiLosh said...

demang::

heeeeeeeee.. best ;)

babymiLosh said...

tayn::

me loike2 jugaaa!!! amat2 ;)

babymiLosh said...

Melz::

yup.. da more da merrier kannn ;)

babymiLosh said...

ini q i L L::

yezzaaaaa..... cooliooo =)

babymiLosh said...

BuLaN iTu aKu::

alhamdulillah.. milla syukur dpt bunda sebegitu.. heeee ;)

babymiLosh said...

Fatt Chin Choy::

halooooo~~ sy anak yg saaangaaatt baik,, berbudi pekerti,, sopan santun,, lemah lembut dan semua yg baik2 lagilah.. hahahaahhahah ;p

aku_cirrus said...

suke bace kemesraan mila ngn mak...eeeeee best ka...my mak also spoting tapi mmg xreti nk mengalam cyber ni..umur mak pun dah 59...semoga Allah panjangkan usia mak dan diberi kesihatan yang sempurna..amenn~