Tuesday, January 26, 2010

ayah.ku.sayang~

ini gambar saya dan ayah saya..

SAYA SAYANG AYAH SAYA KERANA ayah saya adalah superhero di hati saya. ayah saya seorang yang sangat penyayang dan romantik dan ayah menzahirkan keromantikannya dengan perbuatan dan kata-kata. kadangkala saya akan berasa teramat cemburu terhadap bunda saya apabila melihat keromantisan ayah dan bunda saya. saya kerap mempasang angan-angan untuk mencari sang bakal suami sebijik seperti ayah saya. namun, belum saya ketemui juga.

ayah saya seorang yang soft-spoken, sporting, sporty, suka bergurau, dan kami empat beradik dibesarkan dengan penuh kemanjaan dan kasih sayang tanpa pernah sekalipun dengan kekerasan. ohh... saya rindukan morning call & morning msg dari ayah, saya rindukan perbualan telefon dengan ayah yang pasti di akhir perbualan, ayah akan cakap : 'take care sayang'.. dan yang paling pasti, saya rindukan ciuman ayah di pipi kanan, pipi kiri, dan dahi saya setiap kali saya pulang ke rumah.

saya tak mampu untuk menulis panjang. cukuplah di entri-entri ini saya beremosi dengan maha dasyatnya.




dan kini, walau apa pun terjadi, saya terpaksa menjadi kuat atau berlakon menjadi kuat kerana semua orang cakap, ayah saya akan sedih kalau saya kerap mentangisi pemergiannya. tapi.. saya kerap tewas. sebab saya belum cukup kuat barangkali.

dulu saya boleh bermanja2 dengan ayah.
sekarang saya bermanja seorang diri.


dulu, bila saya perlukan ayah, call dan sms menjadi penghubung kami
tapi skrg, saya tak boleh berbual dgn ayah lagi. tapi saya boleh gembirakan ayah dengan hadiah-hadiah yang priceless, berupa Yasin dan Al-fatihah setiap hari.

ayah dan bunda teramat gembira ketika ini. along apatah lagi. potret graduasi along lengkap gambar sekeluarga dengan tambahan sang bakal suami along.

nanti graduasi saya? hmmmm... saya akan mempastikan saya mempakai eye-liner yang kalis air. kalau tidak, hitam sememehlah pipi saya kalau empangan air mata saya pecah nanti...

nenek dan atok hidup bersama sampai ke tua.
bunda pula, hanya dapat membelai membersihkan pusara ayah saya sahaja.
tapi saya tahu, bunda saya kuat. jadi saya kena kuat-kuat juga.


SAYA SANGAT SAYANG AYAH SAYA kerana,
ayah saya tiada gantinya dan kerananya jugalah saya menjadi saya :)


HJ AZMAN HJ BURHANUDIN
(28Julai1961-03Disember2008)




telah dpt jemputan kontes dari Cik Bard yang bakal jadi milik Enche' Abang tahun ni.. jemputan majlis bila nak bg cik Bard? heeeee ;p

setelah melihat gambar si anak di pusara,, sexy daddy,, kesah syahdu-pilu seorang jejaka (bro, 1st entri lu yg bikin wa sedeh ok),, milla pon tergerak untuk join ini kontes juga for you Cik Badariah Baharin :)

pesanan ikhlas:: kepada anda2 yang masih punya kedua orang tua, hargailah mereka sepenuhnya. kerana perasaan sebuah kehilangan itu tidak dapat ditafsirkan dengan kata2. sekian.

40 comments:

saypOOL rafhtello said...

aku klu bab2 mcm ni memmang sebak..klu baca mesti menitik air mata..tp aku cool.. =)

oranglidi said...

pegh.. rapat o lu dgn ayah lu.

takziah

TiKa LEh said...

sabarlah mil...mesti ade hkmahnye...

Atiqah said...

sabar ye mila..

cik zatil said...

takziah mila..

sabar ea mila..
semoga mila hepi dear..

belaja rajin-rajin
& jaga ur mom..

salam sayang,
zatilzuhdi..

penaberkala said...

2008?owh,baru lg..al-fatihah utk arwah
kdg2 rindu kan nk panggil ayah

moment said...

be tough bebeh!~

fiD said...

ala, sedih nyer, hmmm

cokelat lover said...

sangat sedih dan syahdu ='(
bersbr dan brtbh ye milla...

t.a.y.n.s.a.b.r.i said...

mil!
xmo!
nnt aku pon sedih jugak!
:(

nUr FaTiHaH.... said...

sy slalu bce blog mila...
n slalu gak "ternangis"..huhu
cengeng kan...
papepun milla...
ingat..Allah x kan bg dugaan yg x mampu dtanggung hambaNya...
so..bersabarla..
i know..u kuat...kalo sy..x thula...

siggplus said...

tsk

aku dh sedekahkan alfatihah dengan 3 qul

s.c.h.u.l.t said...

takziah...moga rohnya ditempatkan bersama dengan orang beriman

.millalara. said...

saypOOL rafhtello::

hoyyeh.. i loike cool man ;p

.millalara. said...

oranglidi::

tersangat rapat.. thanx ohh..

.millalara. said...

TiKa LEh::

insyaAllah..

.millalara. said...

Atiqah::

trying to try :)

.millalara. said...

cik zatil::

thanx amat2 dear..

.millalara. said...

penaberkala::

bukan kadang2.. selalu je rasa rindu tu dtg.. :)

.millalara. said...

moment::

ya! KUAT! :)

.millalara. said...

fiD::

hmmm~

.millalara. said...

cokelat lover ::

insyaAllah.. :)

.millalara. said...

t.a.y.n.s.a.b.r.i::

huuuu.. yang.. entri ni takdek emo2 sgt kan.. xmcm dolu2 kan.. hehe ;p

.millalara. said...

nUr FaTiHaH::

thanx 4 droping by dear..
haiyok2.. milla ni lagilah teramat cengeng.. haihhh~ :)

salam kenal ohh..

.millalara. said...

siggplus::

thanx siggy :)

.millalara. said...

s.c.h.u.l.t::

thanx ya.. aminn :)

ini q i L L said...

sabar kak ye. semua kat dunie ni pinjaman. (ingatan utk dri sndri dan org lain.)

Atiqah Affendy said...

i knew that u really love him..... i knew that u always miss him....But i also knew that u r a very strong young lady.... always be that way.... i will always pray the best for you.... Everything happened with its own reason.... Always remember ALlahswt and insyallah, u will be fine my dear....... Mayb i dont really understand how u feel, but i do understand your love for your "ayah".... May Allahswt bless him..Amin.... Be strong and i know U CAN DO IT.......

alvin takda rumah harga 8juta story.... said...

ayah lu terbaik lor~~
alfatihah k...
syg ayah2 sedunia..

Hamizah Syamimi Supian said...

mill..hampir menitik air mata baca..hmm..selalulah berusaha untuk lebih tabah k..your bunda needs you... :)

Wanita Itu said...

sedihnya..

Al fatihah buat ayah mu ..

rindu ayah juga..

.millalara. said...

ini q i L L::

thanx dear :)

.millalara. said...

Atiqah Affendy::

amin.. ohh.. i'm speechless tho.. hehe.. thanx dearie rumet :)

.millalara. said...

alvin takda rumah harga 8juta story.... ::

alvin kembali!! hoyyeh!
yup.. syg ayah2 sedunia :)

.millalara. said...

Hamizah Syamimi Supian::

insyaAllah dear. trying to try :)

.millalara. said...

Wanita Itu::

rindu itu satu yg mensakitkan kan.. hmmm~

noxious de'buzz said...

saye cgt cedeyh ngn entry kamoo..
smpai t'nanges sowank2..
mila tabah k..
sukew mila..(^_^)

diaNe(",) said...

awk....congrate...
sy terharu dgn entry awk..dr awl lg bard umumkn lg sy dh bce entry awk..dan awk layak menang....

semoga arwah ayah awk dicucuri rahmat...amin,,, :)

joegrimjow said...

memang sedih cite ni
baca 2 kali pon still sedih

nn said...

sedihnyaa.

i love my dad and tak dapat bayangkan if one day hes gone. :(