Friday, January 8, 2010

ohh..do call me peghak~

Dengan suka-terujanya, perkara di atas dirujuk.

1. Tujuan saya mentulis ini adalah untuk melahirkan rasa kepeghakan, kejakunan dan kecangokan teramat bilamana telah mempegang selambak duit (MYR tulen) dan telah membau harumannya (erk, milla suka bau duit yg baru cucuk dari bank.. harumm semerbak + panas2.. lazat.. ;p ). Lantas lensa kamera dihala untuk merakamkan momen dikala kepeghakan itu melanda.


2. Dan lagi, terus berlegar2 di minda apakah yang sewajarnya di lakukan terhadap selambakan duit tersebut supaya ia boleh habis kurang 24jam? yang pertamanya, pasti ada huluran buat bunda (erk, 1% pun dah banyak kan bunda..? hehe). kemudian, haruslah mahu ke London Weight Management untuk mensedut2 babad dan kemudiannya mengkurus. hahaha.. dan selepas itu, haruslah bershopingan untuk penyesuaian diri yang telah mengkurus itu! oh my gusi, oh my saprada, oh my lu ih viton, oh my teka, oh my!!!

3. Segala kerjasama untuk tidak meminta didahului dengan ucapan jutaan terima kasih.

Sekian, terima kasih.



Yang benar2 tak benar,
.azmilazman.



diatas itu adalah omongan milla yg pentipu.

ini milla yg sebenar ;)
seorg yg pemurah, penderma, pebaik-hati dan segalanya yg molek.. haha ;p


07januari2010.
berjaya menderma 480mL darah jenis A
last menderma pada 07august2008.

tiada dapat menderma spnjg 2009 akibat tekanan darah rendah+anemia+berat kurang 48kg (ini tipu) hahaha.. 5 kali try sepanjang 2009. tetap tak berjaya. alhamdulillah, awal 2010, segalanya kembali normal even td BP cukup2 pass je. dan harapnya, semoga tahun 2010, milla akan senantiasa sehat dan bertenaga super duper power.. aummmm~




p/s: barangsiapa yg berjaya menteka dgn tepat nilai sebenar selambakan duit itu, akan diberi sekeping. mahu?

p/s/s: selalunya org yg mengkaya sekelip mata adalah lebih bodoh sombong berbanding dgn org yg mengkaya secara semulajadi. renung2kan ohh ;p (membunuhnya stetment)

p/s/s/s: being humble itu indah. semua orang sama. tiada beza. kain kafan nnti tetap brand yg sama.. haihhh~


kesimpulan : memberi itu lebih baik dari menerima :)





44 comments:

master teddy said...

woo..
beznye derma darah~

panggiL guA siv. said...

derma darah kat DAM?

iyllienaz said...

ooh..baeknya u..rajen derma darah..i xpnh dpt..

BuLaN iTu aKu said...

bulan takut

HudaLuna.♥™ said...

huhu
i dlu 5x try

x lps

BP low
last2 aug ritu dpt pn utk kali ke 6

tp ms tu xde niat pn nk derma..
just sj2

darah O

huhu
bapak byk duit

gila la..
mst dlm 3k or 2k +++

Pocket said...

pat ribu!!
moga pocket dapat sekeping:D

so anda memberi darah,
n mendapat pat ribu!!?
kat maner bagi tu?
pocket nak bagi gaaaakkk!!

:D

joegrimjow said...

duit yg buatkan airliurku kecur!

.millalara. said...

master teddy::

yeah.. perasaan itu bagus ;)

.millalara. said...

panggiL guA siv. ::

haaaaa.. YUP ;)

.millalara. said...

iyllienaz::

u kurus lah yang! sila tambah! hehe~

.millalara. said...

BuLaN iTu aKu::

aloh2.. semut geget lagi sakit tau! ini tak tipu.. huuu~

.millalara. said...

HudaLuna.♥™::

senasib lah kita yang..
hmm.. if tak buleh,, tak perlu.. jgn dipaksa badan itu..

ooppsss.. salah ohh..
lebih lagi.. huuu~ btw, gudtry.. hehe~

.millalara. said...

Pocket::

tetttt~
salah juga lah poket..
sorry,, tak dpt bg sekeping.. hehe ;p

bankrupt lah pusat darah negara kalau mcm tu.. huuuu~

.millalara. said...

joegrimjow::

yeah! marilah membuat duit..! yeehaa!

fiD said...

bagus la kak mila, aku takut jaru, ahakz,,,,

mmm, rm 10k? betol?

Fathi Adha said...

milla, duit byk2 nk beli d90 ke???

bagusla da derma darah.. bile taw, td baru taw yg derma darah abis smlm... tak best..

milimilo said...

erk,duit betul ke tu? rolling eyes. heheh. xpnah dpt pluang nk drme drh,xcukup berat n ade tlsmia. =(

Masy said...

nk separuh je duit tu eh eh eh eh eh

eiqa said...

saya tahu berapa nilai wet tu... wakakkakakakaka... kalo saya gtau, KONFEM dapat sekeping punya......

Kojack de Alloohaa said...

mak aih..!! byk duit hg mila..mna hg dpat..?? ak teka duit tu rm3500

....tepat kan..haa cpat meh skeping

Dak Wan said...

Sayang nya.... darah ku tak laku. Huhuhu

saypOOL rafhtello said...

xkira.salah betul ke aku nak jugak 2% je..gagagaga..

.millalara. said...

fiD::

haiyak3.. apodahhhh~
jarum tu punya lah kecik.. haihh~ ;p

erk, hampir tepat.. tp salah juga ;)

.millalara. said...

Fathi Adha::

yezza! d90 akan dibeli jua satu hari nnti ohh!

hmm.. xpela.. pasni pasti ada lg.. selalu je ada drma darah kat ukm ni kan ;)

.millalara. said...

milimilo::

haruslah duit asli yang ;)

ooppsss.. tlsmia? minor @ major? sila check bakal hubby! hope takdek tlsmia ye..

.millalara. said...

Masy::

aloh3... akak da kaya.. bg la chance mila kaya jap.. haha ;p

.millalara. said...

eiqa::

hahaha.. tettttttt~~ separuh keping boleh. sekeping tak boleh. hehe ;p

.millalara. said...

Kojack de Alloohaa::

haha.. turun dr langit ohh! ;p

ooppsss.. cobaan yg tiada mengkena! salah2.. ;p

.millalara. said...

Dak Wan::

haiyok3.. mengepakah??? darah beku ke? oopppps ;p

.millalara. said...

haiyakkk! 2% pon dah rm300++.. takboleh2! ;p

GhOsToNe said...

nak duet di atas..

nak derma darah jgk..

tp x pnah dapat

Eazy Izzuddin said...

oh
ku memminta mu belanja la
bile ketemu d ukm
hehehe
=P

perasaan derma darah
besh!
tp fenat...
huhu
xD

dilot said...

wohooo..juling2 mata tgk duit byk2..hehe

dilot belum pernah derma darah lg..sbb tkt darah..=) nanti tgk darah sendiri byk2...dah pengsan dulu agaknya...

jamaliah2301@yahoo said...

bonda said:
1% tuk bonda cuma 1600 aje...bila nak bagi.brangan aje le.
derma darah pulak..

Kojack de Alloohaa said...

cish..!! rm4350

rda hot said...

Nak duit! Nak shopping! Haha.

I like your statement.
"selalunya org yg mengkaya sekelip mata adalah lebih bodoh sombong berbanding dgn org yg mengkaya secara semulajadi" Haha

.millalara. said...

GhOsToNe::

erk.. mengapakah takbuleh?

.millalara. said...

Eazy Izzuddin::

heeee.. boleh2.. eckelim dua posen. okeh,, jom dating! ;p

ye.. penat ;)

.millalara. said...

dilot::

heee.. tak smstinya derma darah.. derma senyuman pon buleh kan.. ;)

.millalara. said...

bunda sayang::

salah math la bunda.. rm 160 je.. ;)
alhamdulillah, semua ok. takde apa2 komplikasi ;)

.millalara. said...

Kojack de Alloohaa::

aloh3... good try tapi salah juga..

hmm..

kontes ditutup.. jawapannya RM 16K ohh.. bhgian bwh tu ada lg duit rm100 50++ keping tersorok ;)

.millalara. said...

rda hot ::

YESale dah habis lah yayang..
heeee.. statement ;)

Mr.Clive said...

nak duitttt! plishhhh :P

░♥si lampu neon♥░ said...

gile rambnag aku tgk duit tu hahaha