Monday, January 4, 2010

karma.sutera~

hai anda2.. bagaimana hari anda2 di jam2 pertama 2010?
milla? ohhh.. hebat! family outing: tapah-taiping-ipoh. dan sekarang, telah kembali ke bumi bangi semula..

jam 1.20am..
sebelum pulang ke ukm, singgah sebentar ke semenyih untuk menchoba rasa di sebuah kedai makan disana.. 1st impression: wow! benar2 satu malaysia! walaupun hanya sebuah pondok usang, dengan meja&kerusi plastik yang sepertinya berdekad sudah, tapi pelanggan2 yang datang, sungguh mengkagumkan.. meja berselang-seli dgn apek, macha, senah, ahso, tanggeci, ahmoi, joyah dan lain2 (bukan nama sebenar).

menu: menu biasa kedai2 makan+ kfc (Kelantan Fried Chicken) + air mungga kamasutera.

kamasutera? erk.. *otak suci. geleng kepala. tak mengerti apa2 ;p*
psssst:: ada org ckp, versi buku, boleh beli kat kedai buku jln tar.. ooppsss.. tetttttt~

*apa dalam fikiran lelaki/ what is in man's mind?
*minumlah teh atau kopi Munga Kamasutera untuk menguatkan tenaga kelakian dan mencapai kepuasan yang menceriakan kehidupan anda
*nota: minuman Munga Kamasutera untuk lelaki dengan satu rasa satu khasiat dan satu nikmat (untuk 18tahun keatas)

ooppsss.. itu ayat yang dicopy bulat2 dari board itu ye! ;p



jam 2.10am..
bergerak pulang ke ukm. seorang. setelah menghantar inchik bakal abg ipar ke beranang dan cik akak ke bukit mahkota.

ya.. mungkin atas ketaksucian minda akibat perbincangan berkisarkan perkara diatas, perjalanan yang sepatutnya biasa2 sahaja, menjadi sebuah perjalanan yang adventure.

mode: bertemankan hujan lebat2 + keadaan wiper kereta yang mati segan hidup tak mahu.

terkesima melihat lembu2 yang baaaaanyaaaak diatas jalan ohh! selalunya 4-5 ekor sahaja,, kali in berpuluh3.. lebih 30 ekor mungkin. perasaan jantung tercabut yang amat! barulah menyesal,, kenapalah kau punya satria yang dah sedia kenit tu dilowered kan lagi! kan ke rasa kerdil sangat berdampingan dengan si lembu itu! haihhh!

perasaan lega menular bilamana dah berjaya melepasi rintangan lembu2 selama hampir 20minit. dan kemudian, dengan bangga dan riaknya membawa dengan kelajuan kurang bersopan. streeeeeeeettttt.. nasib lah brake mencengkam. oh tuhan! ada pokok lintas jalan.. ! *takdelah gedabak sangat, pokok comel je* but still, jantung tergelincir semula ohh!

teruskan pemanduan. selamat tiba di ukm.


moral of the story: sucikan minda sesuci sutera ;)


28 comments:

ini q i L L said...

lembu tu cm bg sign suroh suci kan pemikiran ek. hehe...

saypOOL rafhtello said...

ko dah khatam ke kamasutra... =)

dir&fara said...

selembu kat johor banyak.. selembu yg tak suke sangat lagu sesuci lebaran..

SaPeRnTAh-NoThIng said...

baek2 ktike drive...byk rintgn tu..hehhe

iyllienaz said...

haha..g la tukar wiper yg mmg xnk hidup tu..n renew lesen jugak..hehe

Masy said...

sutera suci ke heheehh

.millalara. said...

ini q i L L::

heee.. sepertinya begitulah ;)

.millalara. said...

saypOOL rafhtello::

bukan lagi afdhal kita khatamkan bersama ke yayang? hahaha ;p

.millalara. said...

dir&fara ::

haha.. sesuci lebaran versi kak siti ke versi mek siti? ;)

.millalara. said...

SaPeRnTAh-NoThIng::

huuuu~ rintangan memberi cabaran ohh ;)

.millalara. said...

iyllienaz ::

haha... ya yayang :) tunggu indeks kerajinan meningkat ye ;)

.millalara. said...

Masy::

mulus :)

sI tEDI said...

kes pertama tu x leh komen sbb aku bawah umur

bab lembu lak? erk! bahaya woooo.. lembu bersepah2

Sharif John said...

Sungguh adventure hehehe

Jard The Great said...

kamasutra tu apa?? ehehehe...

hisham said...

salam..kalo i fikir yg bukan2 jer...hehe

ahmad fais ishak said...

uih..tajuk kena perbaiki nih..
hehe..

Fathi Adha said...

lembu tu nk cari milla... nk berkenalan kot... :)

BuLaN iTu aKu said...

ehhhe.. penah terbaca buku kamasutra..
agak lucah

cokelat lover said...

mila bwk keta ganazz..hehhe..
hlgn2 tu as a sign suh milla be careful la tu..hehe

.millalara. said...

sI tEDI::

bwh umur? huuu~ takmampu utk percaya.. hehe ;p

.millalara. said...

Sharif John::

heeeeee.. sila kagum.. hehe ;p

.millalara. said...

Jard The Great::

ntah. tak tahu.haha ;p

.millalara. said...

hisham::

oOPppssss... sila berfikiran suci! hehe ;p

.millalara. said...

ahmad fais ishak::

haha.. cdgn tajuk lain? ;p

.millalara. said...

Fathi Adha::

aloh3... malu tapi mahu! haha ;p

.millalara. said...

BuLaN iTu aKu::

nak potostat! haha ;p

.millalara. said...

cokelat lover::

haiyaaaaa.. sy sungguh bersopan ohh ;)