Tuesday, January 12, 2010

alahai.omak.kawenkan.aku!


BORANG KURSUS PRA PERKAHWINAN.. what daaaa?

oh my.. oh my.. *tarik nafas dalam2*.. hmm,, seperti yang tertulis diatas, YA, milla telah mengisi dan bakal mensubmit borang ini besok bersama terbangnya rm80 *gelak*

semuanya berlaku sekelip mata ohh.. my sepupu, kak zura, baru selesai kursus kahwin ni minggu lepas. so, penceramah tu ada lah inform yang bahawasanya:: mulai februari 2010, kursus pra perkahwinan akan berubah modul.. 3hari 2mlm, plus lebih penambahan kerohanian (kiamullail, tajwid test, test+++, etc, etc)..

kesahihannya, tak diketahui. tapi, tadi mintak borang kat Pejabat Agama Langat, dan suprisingly, untuk minggu ni& minggu depan dah habis. tinggal 30&31jan shj.. mungkinkah ramai yang dah tau pasal ni ekk?

hmm.. ikutkan memanglah lebih afdhal dan lebih bermakna jika lebih mendalam penghayatannya kan.. but then,, buat orang2 yang agak sukar untuk mencuri masa sebab terikat dgn banyak komitmen tugas dll, ianya agak merumitkan ohh..

bermotifkan : 'jomlah pergi sama2, senang, meriah sikit', dengan kepaksaan rela hatinya ku pergi juga bersama2 mereka,,

cik akak along + bakal suami
cik akak alin + bakal suami
cik keyra ( dah ada boyfren)
cik mimi (dah ada boyfren )
cik millie (dah ada boyfren jugaa )
cik milla ( masih sendiri tapi happy2 jugaaa)
*senyum lebar*

ayat sedapkan hati : takpe,,sijil kursus ni laku seumur hidup..tak pe ohh ;)
ayat sedapkan hati lagi : takpe,, nanti pegi lagi teman enchik bakal suami.. haha.. weng2 sudah! podahhhcit! ;p




gambar diambil pada mac 2009.


kepada kamu-yang-suatu-ketika-dulu-pernah-dihati,, (mungkin kamu membaca ini)..


terima kasih di atas segalanya ohh.. sedari umur 5 tahun kita kenal each other.. chenta zaman pakai kain kembang ropol2, sampailah ke zaman nenek-pon-pakai-iPod ni haa.. kita kenal sebagai sahabat, kemudian terjebak ke dunia-indah-tamanbunga-dalam-hati, kemudian kita terpaksa menerima bahawa kimia kita tak cukup kuat walaupun telah menchoba, dan kini, kita kembali sebagai sahabat jua,, harapnya sampai bila-bila..

SELAMAT ULANG TAHUN KELAHIRAN inchik pengganas serbia yang pernah merompak hati ini suatu ketika dahulu. god bless, insyaAllah ;)



p/s: ohh, terasa sungguh wanita2.. dah mula memakai pencuci muka& cream muka.. haha.. *teruja*



54 comments:

ziha said...

yeke mila dah nek?
mase tu kite g kt pontian harganye RM120 for 2 days je..tak de bermalam..tp incik tunang y bayar kan..so kire murah la tue kan? hee~~

dilot said...

lepas ni mmg semua tmpt penuh la jawabnya.....

fitriah said...

nak g kursus kawen jugak!!

Dak Wan said...

Nak kena pergi cepat gak ni........... Opsss! Terlupa plak dah kawen! Hahaha

NICK IRFAN said...

eh! smua pergi berpasangan sian awk sorg2? napa x ajak saya? hahaha gurau... eh! bayar 80hengget jer ke utk sijil kwin? murahnya!! nnt nak pergi jgk la.. alo!!! smua gadis2 diluar sana sapa nak temankan aku?????? hehehe

joegrimjow said...

lambat lg tp ku da amek da
advandce x?

iyllienaz said...

haha..nk amek jugak laa..

.millalara. said...

ziha::

wahh.. bestnyer ada enchek tunang.. huu.. milla kena byr rm80. utk 2 hari juga ohh ;)

.millalara. said...

dilot ::

seperti itulah agaknya..

.millalara. said...

fitriah:;

heeeeeeeeeeeeee.. sila pergi yayang!

.millalara. said...

Dak Wan::

hahaha.. boleh pulekkk dak wan ni kan.. hehe ;p

.millalara. said...

NICK IRFAN::

mari2 tugeda2.. oOOoppssss ;p

.millalara. said...

joegrimjow::

lambat lg ke? tettttt~~~

ooppsss.. joe,, kamu dah ambil.. kubakal mengambil.. erkkkk.... *senyum* ;)

.millalara. said...

iyllienaz::

haha.. cepat yang ;)

chokio_nia said...

bace ne pon rase nak kawen..tp mcm tade calon juga lagi..huhuhu

fiD said...

hehehe

kalu amek kat U, murah ckit, ohohho...

so sape2 xamek n student g, bek p amek!

RoSe_ViOleTE said...

whoaaaa....
kursus kawen...
mahal jgk ye??
nak g gak!tpi xde calon.cane nie??
hahaha~~

Kapten Luffy said...

aku nak ler kursus 3 hari 2 malam tu
leh cuti panjang sikit

nursarah said...

huaaaaaaa. besh ape 3 hr 2 mlm.

oranglidi said...

ha???? yeke?? adeh.

saypOOL rafhtello said...

jodoh semua di tangan tuhan.. =)

GhOsToNe said...

teringin nk kawen jgk!

arque said...

kursus 3 hari 2 malam??adeh. T_T

L Y N N :) said...

hehe . takpe , janji laku ouh . jd followers blog i lak . :P

ini q i L L said...

lps ni kak milla leh bkak kursus kawen jugek. hehe...

cik EPAL said...

tetiba rasa nak kawen pulak :D

Eazy Izzuddin said...

oh lom wat lagi kursus kawen
haha

oh ic 08 Peyrak
same2...
xD

master teddy said...

oh.oh..sume org rase nk kawen.aku xmo kawen la cmni =P

Fathi Adha said...

sabor milla...sabor... kawen itu tuntutan agama...

cik zatil said...

salam cik milaaa.. kamu apa khabar? hope chat-chat always..

lame dah tak tinggal jejak kat ur belog neh..huhu..

cik zatil bru je settle g kusus kawen, tu pun end of last year..

mmg sgt laa ramai org time tuh smp penceramah ckp biasa dalam 100+ neh smp 250+..

pg je awal-awal dear tak ugi pon..hehehe..

jgn sedey-sedey ea! take care!

Masy said...

kakak ttap mahu tunggu ade bakal suami baru nk pegi hehehe *degil

.millalara. said...

chokio_nia::

hehe.. mari mencari calon ;)

.millalara. said...

fiD::

ai yai kapten!

.millalara. said...

RoSe_ViOleTE ::

kita serupa ohh..takpe.. nanti angkap je la kat mana2.. heh~ ;p

.millalara. said...

Kapten Luffy::

huuu..bagus2.. kearah menjadi suami soleh ;)

.millalara. said...

nursarah::

siap ada bermalam2 tu yg tak sanggup tu.. mana boleh tinggal katel busuk ;p

.millalara. said...

oranglidi ::

iye.. aduss~

.millalara. said...

saypOOL rafhtello ::

ya..tepat sekali ohh =)

.millalara. said...

GhOsToNe::

jom kawen! haha ;p

.millalara. said...

arque::

haaa.. sempat lagik.. jom!

.millalara. said...

L Y N N :)::

almasalahnya,, tak berapa nak laku. macamana? heh~ ;p

.millalara. said...

ini q i L L::

yeah.. buat stgh jam je. boleh? ;p

hisham said...

salam..lame x jenguk blog u ni...
berubah cmner tu ek ???

.millalara. said...

cik EPAL::

heee.. sila kawen! ;)

.millalara. said...

Eazy Izzuddin ::

heeeee...
lahir je perak..
tp tatau speaking perak ohh ;)

.millalara. said...

master teddy::

haip!sila kawen! ;p

.millalara. said...

Fathi Adha::

yup.. bersabar ohh ;)

.millalara. said...

cik zatil::

heeee.. ye cik zatil yayang.. akan dipergi juga ;)

.millalara. said...

Masy::

yeah! i loike.. ;)

.millalara. said...

hisham::

huu ;)

berubah dr segi masa kursus.. lg pnjg.. modul pon berubah.. siap ada test2 lagi katanya ohh :)

Mr.Clive said...

busybody giler mcm tu...ahaha

Noorlaila Mohamed Nor said...

haha sini pun selalu ada je kursus kawen
tp xpenah pi lg
slmt berkursus nnt yea

░♥si lampu neon♥░ said...

tgk2 ko kawen dulu daripada yang ko list tu hehe

Anonymous said...

[url=http://sopriventontes.net/][img]http://sopriventontes.net/img-add/euro2.jpg[/img][/url]
[b]macromedia software to, [url=http://sopriventontes.net/]crack nero 9[/url]
[url=http://sopriventontes.net/]order manager software[/url] adobe editor software furniture store software
office organization software [url=http://sopriventontes.net/]buy cheap software online[/url] field sales software
[url=http://sopriventontes.net/]finance software for canada[/url] optimal mac system requirements for photoshop cs
[url=http://sopriventontes.net/]software reseller contract[/url] adobe macromedia software llc
to buy software to make [url=http://sopriventontes.net/]quarkxpress linking problems[/url][/b]