Friday, January 29, 2010

the.perut.story~

the perut story part 1..


I am constantly tidak melapar for the past few days. I dont know why,, very rare of this to happen (merujuk kepada objek berlapis disebalik baju ni yang dah sekian lama berjaya diternak). why oh why ehhh~



-ini bualan antara rumet dan saya-

..rumet dah makan?
..erk. baru teringat yang tak sumbat apa2 pun lg dalam mulut ni ha..
..bila last rumet makan?
..dengan along, pukul 10++ mlm kelmarin
..*mengira2* dah 36jam berlalu kot! *dgn muka kagum*
..hahaha.. hebat tak kita rumet?
..ni bukan hebat. tapi PELIK ok!

(nota : sepanjang 3 tahun menjadi roomate, we used to guna kata ganti nama diri as 'rumet' instead of our name)

*********

heh! ketakzuban terhadap makanan adalah pada paras yang merundum dan mendatar. hilang nikmat ohh. bila dikaji2, telah berjaya melahirkan 1 dapatan dan konklusi..

bunda : klau angah demam, tekaknya nak mkan mcam2 memang cam 2 dri kecik lgi...
bunda lagi : k.... siap sedia utk melapiskan benda yg dh melapis tu....



jadi, makna katanya, sekarang kondisi tubuh milla berada dlm keadaan tersangat sihat lah ye. dan sebab itu ohh tak rasa nak makan.
tak melantak + pegi jogging hari2 tapi jisim badan tiada menturun jugak! sapa boleh jawab??? heh~!




the perut story part 2..


lelaki di dapur *ohhhhhhh, daku kecairan*
people dulu2 berkata,, guy and kitchen is insignificant with each other.
tapi sekarang, ia sudah tidak relevan lagi ohh.
kerana tgn kasar lelaki dan telinga kuali adalah sudah relevan antara satu sama lain. (merujuk kepada pemerhatian terhadap insan2 lelaki yang dikenali)


chef John
Apartment Puncak Arabella
Bloggers Trip- Cameron (14-15nov2009)
menu : grilled steak& chicken with celup2 sedap + spageti bolognaise

Happy Birthday bro John.. meowwww :)





p/s: ohhh.. nak mandi pantai!



32 comments:

joegrimjow said...

john nye besday ke?
haaa
xsempat nak wish

Fathi Adha said...

makan2...jgn tak makan...

oranglidi said...

john!

Dak Wan said...

Mungkin paras pembakaran lemak(baca metabolisma) sudah rendah, tu yg tak susut. Hepi Besday to Brother John.

aduka said...

pelik ke laki pndai masak..?
:|

mizara said...

man is the best ever chef and the best cook ..hehe

U-Nie_sYa said...

waa...lelaki pandai masak..best nie..=P

bEEdLE d' bARd said...

kagum2...aku sehari pon xboleh tahan tak makan nasi tau.. huhu

.millalara. said...

joegrimjow::

hooo.. belated suda ;)

.millalara. said...

Fathi Adha::

almasalahnya ohh, tak rasa nak makan!

.millalara. said...

oranglidi::

haha. teruja?

.millalara. said...

Dak Wan::

mungkin juga kasih syg antara bdn dan lemak2 ini adalah tinggi. tu yg takmoh surut tu kan.. hehe ;p

.millalara. said...

aduka::

tak pelik lah malah menariK! ;p

.millalara. said...

mizara::

hooooo. hoyyeh.. setuju2 *maluu sbnanye.. mila xhebat di dapur*

.millalara. said...

U-Nie_sYa::

auuummmmm ;p

.millalara. said...

bEEdLE d' bARd::

pernah x amik nasi selama 29 hari dulu time bulan ramadan. 1st ramadan je berbuka nasik ;)

laila said...

36 hrs?
woww
dasyatttt

ahmad said...

tak makan nasi dekat sebulan tu.....aku kalo tak makan nasi mesti rasa pelik cket...untung ko ada chef jon...aku ada abang mamak je...hehehe

Jard The Great said...

hoh.. memang LAZAT la steak die.. ehehe

Moon Death Spell said...

36 jam!!!! dasattt2... sweet nye mumy u

saypOOL rafhtello said...

igt mandi jgn pki bikini..mesti kantoi kang objek berlipat2 tu..hahaha...lgipun ini malaysia..hahahaha lagi..

alvin takda rumah harga 8juta story.... said...

gua harap milla gemok....amin...

sI tEDI said...

bunda jamaliah pandai masak!

Ries Lee said...

aku tengah kenyang yg amat ni. jgn cter pasal makan k. hehe.

.millalara. said...

laila,

sila kagum.. hehehe~

.millalara. said...

ahmad,

haha.. salah statement tu.. abg john tu hak milik org lain ohh.. hehe.. abg mamak juga menjadi pojaan hati dan kalbu~ huuu~

.millalara. said...

Jard The Great,

mmg terbaik!

.millalara. said...

Moon Death Spell,

hoyyeh.. sayang bunda amat2~

.millalara. said...

saypOOL rafhtello,

hahaha jugak.. ngekkkk~

.millalara. said...

alvin takda rumah harga 8juta story....,

erk.. kalau tak nak amin, dosa x? hehehe~

.millalara. said...

sI tEDI,

yeah.. terhebat!

.millalara. said...

Ries Lee,

hooooo.. silalah membuang~