Monday, July 27, 2009

letter to heaven (3)~

ayah,,

dah lama angah tak menulis untuk ayah kan..
hmm.. weekend ni,, mak, along, abg, adeq datang bangi..
selalu angah je yang dtg rumah ayah sbb angah je yg dekat kat sini kan..
ukm dgn rumah ayah dalam 15menet je pun..
ni tadi kitorang ramai2 serbu rumah ayah tau..
ayah tahu tak yg kitorang datang?
kitorang bawak hadiah special untuk ayah..
yassin dan al-fatihah =)
ayah suka kan?
kitorang nak ayah selesa dan aman kat sana tau..
sbb kitorang sayang ayah sangat2..

ayah,,
tadi jugak kitorang round sekeliling bangi dan kajang ni..
cari rumah..
mak cakap mak nak pindah duduk bangi..
nak dekat dengan ayah..
dulu2 ayah selalu cakap,
lepas pencen, ayah nak duduk rumah banglo besar2..
nak ada laman luas,, untuk ayah berkebun cucuk tanam bagai2..
kerap kali kita pergi show house,, tapi ayah still tak jumpa rumah idaman ayah tu..
sampailah ayah pergi..
kitorg tak dapat nak zahirkan impian ayah..

tapi ayah,, kitorg dah cari rumah dah tadi..
kalau ayah tengok, mesti ayah suka..
kalau ayah ada,, mesti ayah buat macam2 kan dengan tukul & gerudi bosch ayah tu..
ayah angah ni kan kreatif.. huuuu~
ayah pernah cakap kat angah dulu,,
org tangan kidal ni kreatif,, bijak tapi mati cepat..
angah tak ambil kesah pun apa yang ayah cakap tu..
sbb ayah kan suka sgt bergurau2 manja dgn angah.. huuu~
angah rindu itu!

ayah,
mak dah slim.. turun 8kg tau! :))
along haritu eksiden..kereta calar-balar..dia pergi bengkel tak bgtawu mak pun tp last2 mak dpt tawu jugak kot~ hehe..
kerol da pandai nak smart2 pakai kemeja & dia dah mula ada 'taste' walaupun tak se'high taste' mcm ayah.. huuu~
erin skrg tgh demam.. dia asyik demam je la ayah...


dan angah pulak,,
angah sangat rinduuuuuuu dekat ayah..
nnti angah nak bwk 'seseorang' jumpa ayah..
dia cakap dia teringin nak jenguk ke rumah ayah..
huuuu~
ayah tunggu angah dan 'seseorang' itu datang ye :))


selamanya.kasih.tulus.abadi,
-angah-

anak bujang ayah ni tengah ngadu apa ntah kat ayah.. huu~

ayah ingat tak ayah snap gamba ni..?
we miss u ayah :((



p/s:: angah ingat pesan ayah.. ayah cakap 'anak ayah kena KUAT. mana ada keturunan ayah gembeng2'.. ye ayah, azmila KUAT!




9 comments:

mij0ohAns said...

KUAT cik azmila KUAT..
nanti mesti arwah ayah anda akan bahagia je pandang anda 1 family yg dia tinggalkan ni kalau tengok semua okay2..
:) K

tayn said...

saya mau mengalirkan air mata..
sob sob..
sorry mil,
aku sangat la x kuat..
=(

OREOO said...

stiap org akan pergi..
cuma masa yg mmbezakan..
i'm proud wif u..
troskan SEMANGAT!! :)

Eazy Izzuddin said...

Semangat!
kuat kan semangat ea

paraxixth said...

percaya atau tak. dah dua titis air mata gua jatuh..masih ade yang berlinangan.dam setitis lagi.

kenape gua lemah nie..

Kojack de Alloohaa said...

isk3..sdihnya

DilOt said...

kuatkan semangat ye...

jangan sedih2. nnt ibu kamu menangis dan adik beradik lain jugak akan menangis...

babymiLosh said...

mij0ohAns::
tayn::
OREOO::
Eazy Izzuddin::
paraxixth::
Kojack de Alloohaa::
DilOt::

Thanx alot kamu2 semua..
insyaAllah milla trying to try to be KUAT!
yup... milla KUAT! yeay!

Shairazi Saidin said...

being strong and holding on okay, this something that e'one will feel, we can't run from fate aren't we? huhu,btw milla...wassup2!!!