Thursday, July 30, 2009

hati.cair~

!! amaran awal :: entri ini mengandungi unsur kejiwaan yang terlampau.. !!

current mode : gatal-jiwang-jiwa


dia telefon pukul 1.15am td.. milla dah ketiduran disebabkan penangan batuk yang melampau.. dia telefon lagi pukul 1.45am td.. dia tanya larat tak nak bangun sebab dia dah ada kat depan pintu masuk blok nak bagi ubat.. wahhhhhh! badan yang sengal-sengal ayam dengan dahi yang suam-suam kuku ni terus excitedly terkujat..

sudah lama tak merasa bagai diawang-awangan ni..
sudah lama tak merasa ada yang mengambil-berat tentang diri ni..
sudah lama tak merasa bahagianya hati..
sudah lama tak merasa senyuman yang tak palsu malah lahir ikhlas dari hati..
sudah lama... =)

buat dia,,
dia tahu tak yang orang ni dah angaukan dia?
dia tahu tak yang hati orang ni dah dicuri oleh dia?
dia tahu tak yang ingatan orang ni dah dikawal oleh dia?
dia tahu tak? =)

adakah ini namanya chenta? haiyok2~~

*******************


-chenta bonda dan ayahnda-

ayahnda dan bonda senantisa menzahirkan rasa chenta antara mereka..
hinggalah ke hembusan nafas terakhir ayahnda..
chenta mereka tetap menyala2..
tika dan detik ini, walaupun jasad ayahnda telah tiada..
chentanya tetap mekar dan harum berbunga-bunga..
kerana selamanya chenta itu tetap ada..

dan anakndamu ini terlalu amat menyanjungi kesah chenta bonda dan ayahndanya... =)

azman & jamaliah
14.02.1986 - selamanya



p/s:: chentailah chenta
p/s/s:: okey,, azmila jiwang!


30 comments:

paraxixth said...

kenape sayang sanggup bagitau kat seantero dunia ttg kisah kita malam tadi?

sowi kalau tercuri hati.nnt gua pulangkan balik yerk

dir&fara said...

erkkk.. parents mila kawen time valentine ke?

joegrimjow said...

ahaaa
suke2
sporting!

~~jaNnah!~~ said...

ok!
kebetulan..my mom name also jamaliah

~wandie~ said...

milla syg jiwang gile..gile jiwang..haha...~

faqiha said...

sweetnye :)

Mohd Shukri said...

Sekali skala Jiwang Its Sweet..
Ari- ari jiwang - Muak laa

kuikuikui

anyws.. Goodluck for u.. and 4 those curi dia nya hati.. Berhati2 laa seperti memegang kaca nipis!

arque said...

feeling dowh..
pergh..
=P

Eazy Izzuddin said...

wah
geewang...
;D

ini q i L L said...

suke tgk warge emas b'cinta
mcm sgt romantik.
tp yg da kawen lah. hehe

babymiLosh said...

paraxixth::

huk3.. biarlah 1 dunia tawu.. barulah meriah kesah chenta kita.. hugagagagagaga ;p

*ngamuk cik L kang lengchai oiii*

babymiLosh said...

dirfara::

bonda ckp,, 14.02 zaman dulu2 tak diwar2kan sbg valentine pon.. huuu~

babymiLosh said...

joegrimjow ::

hoyyehh =)

babymiLosh said...

~~jaNnah!~~::

erk.. tp kita lain ibu dan lain bapa kan? hehehe ;p

babymiLosh said...

~wandie~::

jiwang pada kadar yg minimum xpe kot.. hahahaha~

babymiLosh said...

faqiha::

yup.. mak n ayah mmg suka menjeleskan milla dgn aksi2 sweet.. huuu~

babymiLosh said...

Mohd Shukri::

huuu~ thanx =)

*maluuuuu* *blushing suda*

babymiLosh said...

arque::

huuu~ sekali sekala takpe kan? ;p

babymiLosh said...

Eazy Izzuddin::

haha.. mode geewang berleluasa.. tak dpt dinafikan kegeewangan itu.. =)

aku_cirrus said...

mila jiwang....?????????
xpe2 sweet bangat kisah chenta dia..
semoga epy alwiz ngn dia ek..

epy for u mila....

lalalalalalalalalalala~

babymiLosh said...

ini q i L L::

huuu~ yg belum tawen mcmana plak ye? mungkinkah menyakitkan mata? hehehehe ;p

babymiLosh said...

aku_cirrus::

heee.. thanx dear.. lalalalala~

~~jaNnah!~~ said...

haha..
mmg laen
but we share the same thing
1)same mom's name
2)lost my super duper cool dad
n
3) kite bdk KUAT!
:D

Kojack de Alloohaa said...

aduusss...asyiknya...woohooo

DilOt said...

so sweet...

mmg kene ikut cth2 org tua..masih hangat bercinta....walaupun dh lame kawen...

babymiLosh said...

~~jaNnah!~~::

yup... da same thing.. but the best thing is dat KITA MEMANG KUAT! yeay!

babymiLosh said...

Kojack de Alloohaa::

hehe.. asyik..asyik..asyiiikkkk ;p

babymiLosh said...

DilOt::

yup... betul.. hangat dan susah nak hangit.. =)

cluelessbaby said...

I'm feeling the same this as u r feeling...
but I can't write it in my blog
I'm too chicken since he read my blog

babymiLosh said...

cluelessbaby::

huuu~~
silalah berani =)

sumtimes ada bnda yg kita tak dpt nak ucapkan face to face aite? berkias itu perlu.. ngeh3 ;p