Friday, July 17, 2009

rugby~

aishhhhh~ penuh sawang sudah blog yang ku sayang ini...

current mode :: sangat sibuk arakian sudah bergelar pelajar tahun akhir... cheehhhhh~~

..................

diri mila terasa bertuah amat kerana mempunyai

teman-teman yang sangat baik..
teman yang menjadi pendorong di kala bermurung..
teman yang menjadi penasihat di kala tersesat..
teman yang menjadi pengubat di kala hati luka tersayat..

....................


sahabat sejati bukan seperti BULU TANGKIS..
belum main,, dipegang dan duisap..
sesudah start,, dipukul dan dirembat..

sahabat sejati bukan seperti BOLA SEPAK..
belum dapat,, dikejar dan aim..
dah dapat,, tendang kuat-kuat..

sahabat sejati bukan seperti GOLF..
dari jauh,, ikut dan target..
dah dekat,, pukul..

sahabat sejati diibaratkan seperti RAGBI..
belum dapat,, direbut..
dah dapat,, grab dan dipeluk erat-erat..


SAYA SAYANG KAWAN-KAWAN SAYA =)



p/s:: dahulu azmila atlit yang sgt2 aktif.. sekarang? huuuu~~



15 comments:

cik nana~ said...

oooo... seperti ragbi ye. hihihih

babymiLosh said...

cik nana~::

ye cik nana.. betul3

mij0ohAns said...

bagus la cik milla punye perumpamaan ni..
bagus bagus!:)

dude said...

peluk erat2..
da sampai masa n tempatnye, tingggalkan ia baik2...;p

KhairiL's said...

boleh plk ibarat kwn mcm tu

hehe, kawan cuma sebahagian dr hidup kita

sha89 said...

hahahah best la perumpamaan tu...

tp lg best klau kawan tu ibarat gula2 getah...skali dh melekat...susah nk tanggalkn....hik2..:)

OREOO said...

so sweet my dear..

OREOO is back ;)

babymiLosh said...

mij0ohAns::

huk3... sy suka jugaaa =)

babymiLosh said...

dude::

de maksud tersirat tu.. huuu~

babymiLosh said...

KhairiL's::

yup inchik.. mmg btl tu... tp kawan2 lah yg bnyk mmpngaruhi dan mewarnakan khidupan kita kan..

babymiLosh said...

sha89::

huuu~~ next keluaran ye pasai gula2 getah.. heee.. besh2 ;p

babymiLosh said...

OREOO::

heee~~macheh...
welkam back =)

AkuAyie said...

ak penah dpt forward ni kt handset...hahaha...

bangga gle membe aku yg pemain ragbi tu...LOL!

ejan said...

jgn pergunakan kawan.. hehehe

joegrimjow said...

xpaham...