Wednesday, July 22, 2009

dari.kerana.mata~

sob2...

menetes-netes eye water ku ini.. dah hampir 10hari sakit mata tak surut2.. kejap merah,, kejap ok,, kejap gatal,, kejap ok,, kejap banyak sgt najis mata,, kejap ok.. haishhhhhh...

dulu dah undergo minor operation sbb ada stye infection kat mata.. kira dlm bahasa jawanya,, kat mata milla ni takde rongga-rongga untuk minyak keluar. so,, minyak tu terkumpul dan haruslah dibuang.. fizikalnya mcm 'tembel@ketumbit' tp bila orang tanya,, dan milla malas nak explain,, ckp je la itu tembel.. huuu..

tapi kali ni lain benor rasa ketidakselesaan mata milla ni.. bukan mcm infeksi stye yang dah beberapa kali milla kena.. haishhhh.. org nak dekat pun takut sbb takut jangkit kan.. tapi... tapi... milla malas amat mahu ke klinik.. ngeh3... ada sapa2 tawu mana klinik pakar mata yang pak dokternya hemcem??? silalah roger ye.. hehe..


..ni time kena stye infection awal januari 2009..




p/s:: dari kerana panahan matamu... daku terguda.. *auchhhhh*

p/s/s:: selalu dlm drama ada sebut 'mengalir air mata darah sekalipun'... hahaha... siapa kata tak buleh? milla dah berjaya buktikan ia relevan.. mataku berairmata darah ;p




18 comments:

ejan said...

cianyer.. leh nmpk ke 2??

AkuAyie said...

takutnya milla.. =O

hm..cmner leh dapat ek?
milla berjangkit dr siapa?
wuwu..cm pirate of carabean. hehe

Kojack de Alloohaa said...

eh2..apa crita neh..

bgus la 2 ada doktor ensem..lpas ni mst slalu p klinik..hahahaha

cik nana~ said...

cam teruk je. siap darah2 tu.
gi la klinik. jangan malas2. nanti lagi teruk lak

RoSe_ViOleTE said...

woooo~~~

milla...
g PK nuh!!!..

hehehe~~~

tayn said...

takotnye mil!!!
huhuu..

babymiLosh said...

ejan::

huuu~ agak kabur.. ok la kan,, nampak muka semua org cantik je,, tanpa jerawat.. hehe ;p

babymiLosh said...

AkuAyie::
tade jangkit2.. sbb bacteria infection.. stress juga adlh slh 1 pnybb.. huuu~ pirate yg chumel kan.. ngeh3

babymiLosh said...

Kojack de Alloohaa::

huuu~ takyah susah2 pkai bius kan.. nampak muka doc yg emcem trus ilang saket.. ngeh3

babymiLosh said...

cik nana~::

baekk chegu!

babymiLosh said...

RoSe_ViOleTE::

jauhhh.. malass nak g.. hehe

babymiLosh said...

tayn::

silalah jgn jauhkan diri dr shaye! haha

ayisy said...

uiks! ngerinya tgok.. huuuuuu...

paraxixth said...

kau buat aku terpana....serius x sakit nie?

babymiLosh said...

ayisy::

tutuplah mata.. hehe

babymiLosh said...

paraxixth::

haha.. jgn begitu leng chai.. *daku malu* hhahahaha ;p

xsaket,, cuma xselesa ja..

~wandie~ said...

sian ko..mcm akk aku..seksa..buto 2 hari gara2 kontek lens yg x bke..be mggu2 nk bek..kwn aku pon trok gak..mata die jd klabu..sian giler beb..

Mohd Shukri said...

jgn takut.. takkan kena saket mata bila pandang org saket mata!!!

Jangkitan mata selalunya melalui sentuhan! basuh tangan selalu!!