Monday, November 30, 2009

que.sera.sera~

bait-bait lirik lagu pujaan-hati-hamba masa zaman kindergarden dulu-dulu..

:: QUE SERA SERA ::

When I was just a little girl
I asked my mother
What will I be?
Will I be pretty?
Will I be rich?
Here's what she said to me:

Que sera, sera.
Whatever will be, will be.
The future's not ours to see.
Que sera, sera.
What will be, will be.

When I grew up and fell in love
I asked my sweetheart
What lies ahead?
Will we have rainbows
Day after day?
Here's what my sweetheart said:

Que sera, sera.
Whatever will be, will be.
The future's not ours to see.
Que sera, sera.
What will be, will be.

Now I have children of my own.
They ask their mother,
What will I be?
Will I be handsome?
Will I be rich?
I tell them tenderly:

Que sera, sera.
Whatever will be, will be.
The future's not ours to see.
Que sera, sera.
What will be, will be.
Que sera, sera.

Yup. Whatever will be, will be. The future's not ours to see. What will be, will be..
كن فيكن Kun Fayakun.. Jadi, maka Jadilah..

video

mila mencari video Que Sera Sera di youtube. dan jumpa ini.. hmm.. lagu Que Sera Sera dinyanyikan oleh disabled child dari Thailand.. terimbau kenangan time National Service tahun 2006 dulu.. buat khidmat masyarakat kat area Kuala Rompin.. group mila pergi ke Rumah Penjagaan Kanak-Kanak OKU.. ouchhh.. sungguh menseksa jiwa bila melihat anak-anak kecil disana.. melihat keletah mereka cukup membuatkan diri hiba.. teringat kepada Siti. seorang anak sindrom down berusia 12 tahun. dari awal mila dtg sampai nak balik dia asyik peluk mila je... dia kata 'cayang kakak, cayang kakak'.. manja sungguh2.. dan teringat pada hari tu jugak Siti datang her 1st period.. menangis2 dia kata 'Siti mati, dayah, dayah (darah)'.. hmm.. tiada gambar kenangan yang dirakam dgn Siti.. semoga Siti dan anak-anak lain disana diberikan kekuatan untuk menempuh kehidupan mendatang.. aminn..

Ya, seperti di sekolah-sekolah lain, nyanyi lagu Negaraku, Lagu Negeri dan Lagu Sekolah kan.. TAPI.. yang paling mensedihkan dan tak sepatutnya berlaku adalah, after tamat je sesi persekolahan di Rumah tersebut, cikgu2 menyuruh mereka nyanyi lagu Negaraku dan Lagu Namun Ku Punya Hati.. yang ada lirik dia :

'tidak kuminta lahir kedunia.. tidak kuduga cacat begini,
bukan kuminta kasih dan manja, bukan ku rayu bantu simpati..'

personally,, milla sgt2 tak bersetuju mereka mendendangkan lagu itu.. siap dgn gaya sekali.. ohh,, memang mereka tak pinta dilahirkan begitu. sekurang-kurangnya, beri mereka kekuatan, ajar mereka untuk mensyukuri nikmat Tuhan, beri mereka kasih sayang dan perhatian dan jangan mereka disisihkan..

Whatever will be will be.. kita hanya mampu merancang.. semua kita mahukan kesempurnaan dalam semua hal.. tapi tetap, Tuhan yang menentukan..


p/s: pernah membela kura-kura yang kurang sempurna..

13 comments:

joegrimjow said...

sperti kata shoutbox

aduka said...

sera.. sera..? gapo makno?

aien~s corner said...

aien phm pe yg nk d bg thu mila.. tapi bleh aien tahu sera sera tu pe?? hehehe

fathiahRAIHANA said...

tringat zmn skola rnda
nyanyi rmai2
que sera sera nieh :))

.millalara. said...

joegrimjow::

yupp inchik. penuh penghayatan :)

.millalara. said...

aduka::

que sera sera..
makno ehh : what will be.. will be..

apa terjadi, maka terjadilah.. :)

.millalara. said...

aien~s corner::

huuu.. maknanya apa yg terjadi, akan terjadi :)

.millalara. said...

fathiahRAIHANA::

huuu.. sama2! nyanyi ramai2 kan... :)

mier@merr said...

penah bela kucing kurang upaya gk... sgt comel...huhu

fitriah said...

que sera sera tu bahase ape?

.millalara. said...

mier@merr::

yupp.. masih ingat entri pasal kucing yg mengengsot2 tu kan.. ;)

.millalara. said...

fitriah::

Romance/Latin language.. ;)

Anonymous said...

[url=http://MirSkidok.ru/kuba/]туры на кубу[/url]
[url=http://MirSkidok.ru/tailand/]дешевые туры в тайланд[/url]


Компания MirSkidok.ru работает в сфере услуг уже более 10 лет, проложив совсем новый подход к решению такого немаловажного задания, как организация отдыха. В компании работает команда профессионалов высокого класса, имеющие многолетний опыт в туристической сфере.
Основные принципы работы MirSkidok.ru состоят в индивидуальном подходе, участливом отношении к каждому клиенту, предоставляя качественные услуги по самым низким ценам. Во всех офисах магазина общая база предложений, которая периодически обновляется, поэтому цены во всей сети одинаково низкие. Чтобы стать покупателем лучшего тура по наиболее низкой цене, достаточно узнать, где находится ближайший офис MirSkidok.ru.
В концепцию развития торговой марки входит ограниченное число поставщиков туристических услуг, чтобы качество и класс обслуживания оставался всегда на высоком уровне. Мир Скидок является профессиональной сетью туристических агентств, которые специализируется не только на одних «горящих» турах, путевках со скидками и бонусами на ближайшие выходные или праздничные дни, но также и на поездках с ранним бронированием.
Число клиентов MirSkidok.ru неумолимо увеличивается с каждым днем. В планах Мира скидок - активно развивать сеть по всей стране, внедрять новые проекты для максимально комфортабельного времяпрепровождения клиентов.

[url=http://MirSkidok.ru/tunis/]тунис туры[/url]
[url=http://MirSkidok.ru/oae/]отдых в оаэ[/url]