Thursday, November 26, 2009

babad-less~

hai2..

hmm.. disebabkan dah habis sem = poket dah kering = kalau pergi shupin complex,, sana-sini-sale-tak-hengat-menggoda iman sungguh! = i'm back to nature ohh :)

tak kesah la even dah lama tak shoping baju sendirik.. seluar dah lusuh, dah out of shape, baju dah kusam, dan bila ditenung lama2 dah macam Ah So ohh.. haha ;p

okeh.. ini kisah babad-less :)

lokasi : Broga Hill
-pergi ke pekan semenyih, nampak petronas belah kanan, masuk ke simpang Broga belah kiri. jalan terus sampai jumpa Nottingham Uni, terus lagi, nampak Rabbit Fun Land belah kanan,, pintu masuk ke Broga Hill is on your left.. sungguh senang yer.. *credit to inchik John kerana memperkenalkan ini*

komen : sungguh2 amat indah ye pemandangan di atas itu.. asyik dan mendamaikan.. romantik juga ohh.. pendakian yg relax dan penat yg berbaloi2.. even tak habiskan semua checkpoint (2 out of 3 checkpoint kerana salah sorg peserta mengalami masalah dgn empangan perkumuhannya),, tetap Broga Hill is patut untuk diterjahi..

here,, some pics.. taken by my baby 5800xpressmusica.. *xmampu pakai dslr lagik ohh.. so,, sesiapa yg nak wat photoshoot kat sini,, sila2lah roger milla ye.. i'm willing to jadi pemandu arah.. hehehe..

di Rabbit Fun Land.. tapi kami lebih tertarek2 pada cik mbeekkk2.. (oh,, perasaan teruja menjelma bilamana ni firstime milla dgr suara kambing mengembekk for real.. huuuu)



along+abg ash.. thanx for sudi mentemani milla panjat ini bukit ehh :) kita pause dulu pendakian kita kat checkpoint 2,, next time kita sambung ke checkpoint 3 ekk.. heeee~


p/s: pendakian bukit Temoh akan bermula right after aidiladha.. mission : babad-less :)
p/s/s: alhamdulillah,, turun 2kg in 2weeks time.. yeah! teruskan usaha azmila!

29 comments:

Sharif John said...

Glad that my entry bg manfaat... nnt nk pergi lg sbb nk lukis route plak... lebih mudah nnt Insya'Allah

.millalara. said...

Sharif John::

yeah bro.. thanx amat2 :)
heeeee.. nak pergi lagi? *buat muka teruja*.. hehe.. nak itot lagi.. ;p

joegrimjow said...

hhu
kat cni smelih kmbg je kot

fiD said...

fuh memang bez la... tp jhr nie kuren tempat mendaki, haha, arap ledang jewla.

bEEdLE d' bARd said...

wah menarik gak tmpt ni ek..nnt nak ajak Cik Abaang g sini lah..hehe

cik zatil said...

nak komen nak komen!

saya penah pergi broga dear!!! sangat cantik tapi mula2 tu kena tifu dorang ckp nk bawak g cameron..

cit..aleh2 cameron kat kajang jerww..huhuh

tapi siyes broga cantek mcm cameron higlands uolss!!!

cik zatil said...

see..ur picca kat sane pon cantik2 laa dear..jeles3..hehee

mier@merr said...

waaaaaa...........santek2!!!! sgt keterujaan memandang pemandangan tersebut.. ekeke


gudlak...

salam aidiladha :)

.millalara. said...

joegrimjow::

huuu~ kamben2 kat sini sgt gumuk2 jugaaa~

.millalara. said...

fiD::

oloh3.. bnyk la bro.. gng ledang ada,, gng blumut ada.. huuu~ kna explore ye :)

.millalara. said...

bEEdLE d' bARd::

heeee.. kalau bard nek atas ni,, watphotoshoot tawen,pehhh.. mengancam!

.millalara. said...

cik zatil::

hoyyehhh.. santek kan.. huuu~ i very2 da loike ohh... next time ley la panjat sesama ;)huuu~

.millalara. said...

mier@merr::

jom! broga-ing! huuuu~~

*yeah.. makaseh.. :)

senang, panggil rda said...

Sangat cantik! :)

Ries Lee said...

bergambar kat mane tu...
cantik la...

aZizoL said...

milla..thanks bagi tunjuk jalan ke broga hill..saya mau pegi broga hill yeayyy!!!..

nice picture ye!!

.millalara. said...

senang, panggil rda::

millakah? haha.. oh.. tidakeh? ok,, bukit itu mmg sgt chantek.. haha :)

.millalara. said...

Ries Lee::

broga hill, semenyih, kajang, selangor darul ehsan :)

.millalara. said...

aZizoL::

huuu.. sila pergi.. mmg berbaloi2 ohhh :)

NICK IRFAN said...

wo! cantik giler permandangan!!! kt mne awk g holiday ni? dlm malaysia ker luar negara? bila pnya ni? thn ni ker? wah! bestnyer...

YobSumo said...

wah byk berat badan turun. tahniah2!

ehh cantk sugguh gamba2 tu. especially the 2nd one.

cik EPAL said...

lawa lawa la gambar ..suka tengok ;)

Eazy Izzuddin said...

nice picca lorh
=D

selamat hari raya aidil adha
from
Eazy Izzuddin
;D

Fatt Chin Choy said...

eh tmpt yg john pernah pg kan

.millalara. said...

NICK IRFAN::

huuu~ 2 minggu lepas ni, g kat bukit broga,, semenyih,, kajang.. kat dlm slangor ni je la.. :)

.millalara. said...

YobSumo::

huuuu~ mari2 ber-bukit-an.. :)

.millalara. said...

cik EPAL::

weeeee... :)

.millalara. said...

Eazy Izzuddin::

thanx darl~
salam aidiadha juga :)

.millalara. said...

Fatt Chin Choy::

yup... tahu ini tmpat dr blog inchik john lah :)