Friday, June 26, 2009

tercepit.terhimpit~


aduhai kamu...

sungguh besar jasamu
membuka rusukmu
membiarkan insan menerobos rakus ke dlm perutmu
kemudian kamu rela mengendong segala bebanan
dan rela memuntahkan kembali

sungguh bisar jasamu
lif oh lif....

**************

fakta tentang lif:
  • lif yang sehat (berfungsi dgn normal) tidak akan tertutup (walaupun ditekan punat close) jika ada sebarang halangan ketika ia ditutup (cthnya,, tahan guna tangan, kaki, etc, etc)
  • lif akan tertutup tetapi tidak akan bergerak (statik) jika anda tidak menekan sebarang punat ke mana-mana tingkat...
  • kebanyakan lif tidak mempunyai punat #13. mengapakah? kerana kebanyakan bangunan tidak mempunyai floor #13.. di kebanyakan negara, #13 diconsidered sebagai unlucky number. yes, due to superstition. renung2kan dan selamat beramal... =)
dimanakah #13???

malam td milla mimpi tersepit lif... scary woOOooooo!!!!!






p/s:: goin to ronggeng2 with mom n along tis weekend.. yeay!~~



26 comments:

mij0ohAns said...

daku pn bermimpi scary mlm td..
haiyohh~

Syiekatsuya said...

Number 13 bukanlah makna unlucky tapi kita yang unlucky..itulah yang untie Lucy percaya.
http://syiekatsuya.co.uk/weblog

::ainbutterfly~ said...

hikhik..igt ape td upenye lif..mlm td ain mimpi kawen..ngee~

Eyda Chan said...

ngeee... biasa nya no 13 ngn 4 tu yg selalu xda... no 4 behantu bilank.. ahhahaha ntah la juga..

jaga2 tesepit ya..

paraxixth said...

fakta yang pertama tu salah la. ade banyak jenis lif.ia bergantung kepada engineer tu.sama ade nak letak senssor atau tidak.ahhaha

ade lif yang pertu ditutup manual pintunya...

fakta pasal 13 tu...bukan di malaysia yerk.andaa sudah jumpe ke? tak.rata2 malaysia ade no 13 ye

cik nana~ said...

kalau terperangkap dalam lif pun menakutkan...

♥chentaMAYA™ said...

ayak!
koo~~
jgn maen2!
aq nak g naek lif xlame niee~
ahahA!

babymiLosh said...

mij0ohAns::

haiyok2... inikah namanya chenta? kita ad jodoh ni..muahahaha.. apakah??

babymiLosh said...

Syiekatsuya::

heeee.. semuanya ketentuan kan..

babymiLosh said...

::ainbutterfly~::

wowieeee.. nak tawen juga!!!

babymiLosh said...

Eyda Chan::

huuuu~~ scaryyy kan? tp buat2 je x scary.. hehe

babymiLosh said...

paraxixth::

baiklah,, knyataan anda tidak buleh disangkal jugaa..

tp pasai no 13 tu,, sy ada jumpa.. tu la start tawu pasai #13 ni... kat umah aunty.. area kl.. lupa mana..

babymiLosh said...

cik nana~ ::

tetibe bygkan ade ju-On kuar dlm lif tu kan... huhuhh~

babymiLosh said...

♥chentaMAYA™::

mengucaplah dulu sblm naek ye.. muahahaha~

e p i x ____ said...

huhu! lepas tersepit lif terus wat posting pasal lif yer? hehe..

peringatan jagn tersepit lif! pastikan lif tu antara yang terbaik.hahaha

░♥si lampu neon♥░ said...

scary muvi betul ar ko ni

sha89 said...

haa...xpasti la psl no 13 tu...

aku penah trperangkp dlm lif...kna himpit kat lif...tgn sepit kat lif... smua memori dgn lif penah kena haha!!

Mohd Shukri said...

percayakan nombo.. pi laa beli no eko.. wakakkaka sure kena ..... KENA TIPU laa... wakakakka

anyws gayat nek lif bila dia stop wakakkakaka

acapviv said...

hoho..
in my place, no 13 ada tp no 4 plak xde..
instead of tingkat 4, dorg gne 3A..
14 jd 13A.. pelik2 je kepercayaan :(

dude said...

pemaju terpaksa berbuat demikian untuk mengelakkan daripada floor tersebut tak laku..

terutama kepada mereka yang percayakan kepercayaan tahyul itu.

trimas.

babymiLosh said...

e p i x ____::

huuu~~ mcmanakah nak dipastikan? ade cop mcm cop halal ke? hehehe

babymiLosh said...

░♥si lampu neon♥::

haruslah.. scary itu seksi.. muahaha

babymiLosh said...

sha89::

berchenta ke ape ngan lif?? haishhhh

babymiLosh said...

Mohd Shukri::

nek lif pn gayat ka? huuu~~ musykil2.. kesimpulan= jgn pndg bwh.. hehehe

babymiLosh said...

acapviv::

normal la tu... pemaju yg xnak rugi kan..

babymiLosh said...

dude::

yup.. setuju.. *angguk kpala laju2*