Friday, June 19, 2009

follow.the.rule~

ahaaaa... merujuk kepada pic diatas,, itu adalah sekumpulan lembu yang sedang melintas jalan raya.. arakian,, keterujaan perasaan melanda milla yang sedang memandu kereta.. ini kerana,, sekumpulan lembu tersebut melintas di tempat yang memang dikhaskan untuk mereka melintas... *tepuk tangan*

sekalung ucapan tahniah diucapkan kepada lembu2 tersebut...

i juz wondering mcmana lembu2 ni boleh melintas kat sini tanpa dipandu oleh jurulembu.. (jurulembu???? apakah??? huuuu.. milla nak maksudkan orang yg menjaga lembu2 ni.. huuuu).. adakah lembu2 ni mmg dah dilatih? ataupun ada pheromone ke ape ke yg disebarkan dari tiang amaran lembu melintas tu?? sbb rasanya lembu tak boleh membaca kan??? huuuu~~~~

*wondering*wondering*wondering*


p/s:: sedapnya dapat minum susu lembu fresh...... segar dari ladang.. yummmmyyyy....

29 comments:

mij0ohAns said...

jangan dipandang rendah lembu2 tesebut cik milla..
mane tawu diorang memang pandai kan kan..
haha~

░♥si lampu neon♥░ said...

lembu tu saje wat catwalk~~

cik nana~ said...

pengembala lembu kot. ke pengembala kambing? ontah laa...

cam gi skolah ek lembu2 nih. tak cam lembu2 kat kuala selangor tu. time kitorang nak gi kelas, slalu kene brek emergency je. coz nak elak lembu tetiba melintas.

KhairiL's said...

lembu pun lg pandai dr manusia

org bt jejantas tp manusia lebih suka lintas jalan walaupun kemudahan dh disediakan..x syg nyawa btul sesetengah org ni


hehe

babymiLosh said...

mijOohans::

tidak memandang rendah..tapi kalu bdiri sblh lembu tu,, tpaksa jugak memandg rendah sbb ia mmg rendah.. huuuuu~~

babymiLosh said...

░♥si lampu neon♥░::

mihahaha~ next toP lembu ekk.. huuu~

babymiLosh said...

cik nana~::

tu la pasal.. sbb nak elakkan lembu melintas,, kita yg tbabas... huuu~~

babymiLosh said...

khairil::

betul3.. setuju3.. kalu tak syg dri sndirik takpe lagi,, ni nyusahkan org lain lagi tu... huuuu~

Mohd Shukri said...

sbb dia lintas situ dia tau kamu sure tangkap gambo dia sedang melintas bleh cadi promotion kat budak2 "tgk kiri tgk kanan tgk kiri"

JOM KITA MELINTAS kuikuikuikui

paraxixth said...

lembu skang suda sekolah..
kan ade tulisan. kat situ..yang panjang2 tu bunga nya saja... bunyinya sarkes... alip ya mim..buaye...

ape aku merapuing..
tiada lagi peribasaha bodoh seperti lembu....
bukan peribahasa la.perempumaan

RoSe_ViOleTE said...

kesimpulannye...
manusa pn knela lintas kt tmpat yg betulll...
gnela jejantas or zebra crossing yep..

hehehe
klu x, malu je ngan lembu tu...
lalala~~

sha89 said...

hahaha lembu pun pndai melintas?

dunia dh maju~ lembu pun maju jgak...hehe :)

babymiLosh said...

mohd shukri::

muahahaha... bijak2... tu la,, memula wat muka sombong je.. tp x tahan..tetap nak snap gamba.. huuuu~~

babymiLosh said...

paraxixth::

jin mata toncet ye?? huuu~~ bkan perempumaan laa... perumpamaan.. haishhhhh.... tu la,, cegu ngajar sebok cuci mata je kan... huuuu

babymiLosh said...

RoSe_ViOleTE::

betul3... ni tak,, lintas suka-suki je kan... haishhhh~~

p/s:: shaye pengecut lintas jalan.. slalu tak pass.. huuuu

babymiLosh said...

sha89::
heeeee~~ silap2 pasni lembu pon jd blogger kan.. hehhehe

haruan tasek said...

ini di panggil power of repetation

babymiLosh said...

haruan::

huuu~~ super duper power!

paraxixth said...

oooo..perumpanaan...ku pikirkan perempumaan.

Eazy Izzuddin said...

lembu oh lembu
xD
pernah accident ngn lembut
kemek depan
ohoho
lembu dah arwah
haha
xD

dude said...

lembu da lama lintas kat situ..
kemudian barulah diorang letak sign kat situ..
kesimpulan: manusia yang ikut lembu...;p

Eyda Chan said...

cute lagu d page kamu ne.. ngee..

hahahahahhaha lembu x melintas mcm ayam.. dah kena latih kali ya..

bEEdLE d' bARd said...

kahkah..lembu2 itu berpelajaran ok?

aku xsuka susu..susu xsedap!!

aslann said...

tu bukan lembu kot..
ne taw robot penyiasat ke..
ce tgk elok2..
cube2 tgkap ke...sembelih sekor..
ne taw belakang kepale die ade kemera..
kamera perisik..hoho

babymiLosh said...

eazy::

innalillah... sian lembu itu.. huuuu~~ kalu x,, ley mam daging lembu tu.. hehe

babymiLosh said...

dude::

hahhaa.. apakah??? hmm.. btol gak ea.. lembu kna tindik kat hdung,, then manusia pon tiru lembu.. huuu~~

babymiLosh said...

eyda chan::

huuuu~~ sekiut tuannyer.. ;p

ayam kecik,, lembu besar..beza.. hehehe~~

babymiLosh said...

bard::

euwwww~~ susu sgt lazat ok! heeee~

babymiLosh said...

aslann::

pehhhhh~~mantap.. mentang2 la keje forensik investigate2 kan skrg.. haisHhhhh~~ nnti laaa,, biar lembu tu membesar dgn lbey sehat,, br operate ea.. terjah.. huuu~