Monday, June 22, 2009

i.lap.u.too~



tarikh : father's day
lokasi : Village View, Kajang
yg diraikan : atoknda (tok an), pak long & acik zul


********************


nama sy dhia afiqa =)



piqa : mama, tadikan, papa lalu dekat tol.. pastu papa ckp dekat akak tol 'I LOVE U'

mama : haaa? (sambil membeliakkan mata)

piqa : lepas tu akak tu cakap 'I LOVE U TOO' dekat papa

mama : haaa?? papa? (sambil memandang papa)

papa : u tahu je la budak tu suka mengarang.. (sambil tersengih)


:---end of conversation---:


budak piQa ni,, memang sangat banyak cakap... style dia cakap pulak tu macam org dewasa.. haishhh.. persekitaran membentuk perilaku dan keperibadian anak2.. (ye ker???) kalau gene mak dan ayah bnyk cakap,, kompem anak dia pun pot pet pot pet jugak kan... ke mana tumpahnya kuah kalau tak ke nasi.. huuuu~~

on the other side,, bunda milla pula, mempunyai masalah tak boleh duduk diam.. asyik nak berjalan je.. haaa.. skrg,, anaknda2 bunda semuanya kaki jalan,, kaki shopping.. haishhhh... jgn salahkan kami ye.. salahkan gene.. muahahahahaha =p

TAPI

now ni, kat kampus, milla banyak terperasankan rakan2 yg cultureshock.. bukan nak mengutuk,, tapi nak mengata.. kebanyakannya dari keluarga yg mengongkong.. obviously perasan sgt 'keluarbiasaan perangai dan kecelaruan perangai' mereka.. tak mahu komen banyak... tepuk dada, tanya hati, buka minda, tetapkan jiwa...



kesimpulan : silalah mendidik anak anda dgn berhemah.. =)



p/s:: mahu kawen! mahu baby banyak2! heeee (gatal seketika)


23 comments:

paraxixth said...

adakah anda culctre shock?
haha..saye terkena renjatan budaya itu.iaitu budaya kuning.hahah

kimomoto kozaima said...

uh terkantoi sudeh..hehe

okeyh nnti nk kawin sila la jemput sy^^

Mohd Shukri said...

persekitaran membentuk perilaku dan keperibadian anak2. I AGREE~

cultureshock memanag pasti ada.. tak kira lifestyle or lovestory

Huhuhu Biasa laa Dunia2

Eazy Izzuddin said...

gatai nk kawin
hak3
xD

babymiLosh said...

paraxixth::

kuning itu silau! silau tak baik ntok kesehatan.. nnti buley mandul..

babymiLosh said...

kimo::

heeeee... inchik jd cameraman free ea? yeay! huuuu~~

babymiLosh said...

Mohd Shukri::

betul3... tanya diri.. apa sbnrnya yg kita mahukan.. huu~ =)

babymiLosh said...

eazy::

ngeh3~~ haruslah :)

cik nana~ said...

kalau kene kongkong dgn family sure culture shock!
tapi kalau tak kawal pun tak leh gak kan. entah laaaa...
esok ade anak baru tau rasanye cane

babymiLosh said...

cik nana~::

huuu~~ ni yg lg btambah EXCITED nak baby ni!!! hahahahahhaha~~

aduka said...

ayah kamu encem mcm ayh sayeee..

=P

q i L L said...

cultureshock x cultureshock
kne pdi plh kwn pn.
ske mkn kt village view.
hehe

sha89 said...

betoi3....

ade jgak kawan2 aku kna culture shock...~

to piqa- bdak ni bleh jdi spy...hehe :)

milla kawen cpt2...lps tu buat baby bnyk2...klau x larat jaga...bg aku sikit...haha~

KhairiL's said...

cpat2 kawen
hoho, dpt mkn nasi minyak...

hehe :P

dude said...

8 cukup tak?

babymiLosh said...

aduka::

heeee~~~ selamanya tetap emcem dihatiku~~ :)

babymiLosh said...

qiLL ::

btol3.. pengaruh rakan sebaya.. huu~~ ahaaa,, pasni ley ngedate kat village view! heeee~

babymiLosh said...

sha89::

haishh.. piQa tu kapochi amat!

hahahaha~~ boleh plak main bagi2 anak kan.. huuu~~ tgk la mcmana.. kalu lbey 11,, nnti buleh la dpertimbangkan.. ;p

babymiLosh said...

khairil::

muahahaha~~ zaman bila la agaknya.. haishhhh~~ (indeks kegatalanku semakin meningkat) ;p

babymiLosh said...

dude:::

mawu 1 team bola! huuu~

dude said...

aku up 2 tim!.huhu

babymiLosh said...

dude::

mantOp!

::ainbutterfly~ said...

jom kite tawen ramai2 nak...kekeke..