Sunday, June 14, 2009

malang kuasa dua~

sudah jatuh ditimpa tangga.. begitulah dapat diibaratkan dgn kejadian yg menimpa milla dan 3 lagi girlfrenz... kami2 yang cun lagi ayu ni on the way to muzium negara dari muzium putrajaya..



.::FAKTA NOMBOR::.

  • 12 JUN 2009
  • jam1000-1630 - kami bertungkus lumus menyediakan barang-barang pameran sempena pameran reptilia di muzim negara
  • jam1640 memecut sopan dgn kelajuan 120km/j dan tayar tiba-tiba meletop.. kebabommmmm.. debushhh..
  • lokasi kejadian di km305.3 dan 50m menghampiri r&r serdang
  • seramai 4 orang mangsa terkandas dan semuanya WANITA
  • menaiki satria J** 1616
  • 2jam kemudian, baru dpt pertolongan sbb highway tengah sesak gile (habis office hour)
  • pertolongan dari 2 mamat macho tiba tapi tiada apa yg bisa dilakukan gara-gara LOCK KEY tarak cukup! kusangkakan 1 rupanya ada 2 daaaa!!! dushdush.. haiyokkk...
  • 90menet lagi extend utk dapatkan lock key itu.. (highway still sesak)
  • ketibaan inchik plusronda adalah hampir 60menet selepas di telefon TETAPI tayar sudah berjaya ditukar
  • 15menet selepas enchik plusronda pergi,, ingin memulakan perjalanan kembali tetapi jeng-jeng-jeng.... enjin tidak mampu menghembuskan nafas... BATTERY kong!!! debushhhhhhhhh...
  • usaha jumper-menjumper dilakukan tetapi tiada hasil... 2 mamat macho terpaksa mengundur diri kerana ingin meneruskan perjalanan menghadiri meeting di Kota Bharu.
  • menunggu pertolongan lagi untuk kesekian kalinya.. 105menet kemudian,, barulah 2 mamat tough datang. kereta berjaya dihidupkan.dipecut laju ke bengkel.
  • TOTAL HOUR TERSADAI DI TEPIAN HIGHWAY YANG INDAH=6jam 50menet
  • TOTAL GENTLEMAN YG SUDI BERHENTI MEMBERI BANTUAN=0



.::FAKTA GAMBAR::.















.:: MORAL OF THE STORY ::.

  • jangan sesekali KELUARKAN LOCK KEY dari kereta
  • pastikan anda mempunyai EXTRA CASH yang memang di spare untuk emergency
  • pastikan KREDIT HANDPHONE anda tidak semput
  • patikan BATTERY HANDPHONE sentiasa sihat
  • pastikan anda TIDAK GELABAH dan STAY COOL
  • pastika PUNDI KENCING DIKOSONGKAN SEBELUM PERJALANAN.. ;p



.:: sekian.. kesian ::.





p/s:: tadi pergi nonton Drag me to hell tu.. gila nak tmuntah2 tgk crita tu!!!! jantung dah tergelincir2 dah..haishhhhhhh~~~

p/s/s:: INCHIK D90... simpananku demimu susut kembali................uwaaaaaaa...



37 comments:

paraxixth said...

nak tukar tayr pun tak reti? biar betul.bawak kete lelaju reti? lsesn ade ke x?

lock key? kunci terlock dari dalam ke?

cara 1:

kat umah ade kunci pendua kan? alarm kan.call org yg ade kat umah.cakap kat die.suruh die call balik then tekankan alaram kete.nnt signal akan dihantar melalui gelombang telefon.lantas membuka pintu.sambil tu ko hala kan henset tu ke kereta.

tak caye try la

dude said...

anything happen in highway u shud stret away call plusronda..
biaq derang tlg u all..

babymiLosh said...

paraxixth::

geti je nak tuka tayar.. tp tak daya.. xde kuasa jantan.. huuu~~

dey,, bkan kete terlock laaa... lockkey kat rim tyre.. kalu takde menatang tu,, mcmane nak bkak tyre.. haishhhhhhh~~~~

babymiLosh said...

dude::

masalahnye,, plus ronda dtg sejam lepas kolling sbb time tu ada 2 eksiden mati2 kat area situ... sabar menanti tp tak sampai.. dah siap baru dia sampai... grrrrr~~

paraxixth said...

name die lockey ke.aku ingtkan lock T

paraxixth said...

katee wanita alaf 21.ape yang laki buat.wanita boleh buat.xde kuderat rupenye.macam mane nak mengandung 9 bulan? nnt kene dok atas katil je la yerk.

haruan tasek said...

ko tak hubungi teman bloger terhampir... boleh tolong... itulah gunanya kawan

♥chentaMAYA™ said...

laen kali hati2!

acapviv said...

ujian yg sgt bermakna...
hehe.. duit bley dicari lor..
syukur sume selamat..

KhairiL's said...

tgk harga kt resit2 tu suma
boleh pengsan dua kali

teMan said...

milosh..ceta tuh besh eh?
seram terlampo lampo kew?
ke jalan ceta lembab?
leh wat jantung tekeluaq tak?

The Exquisite Instigator said...

huhu. tersadai ye...

The Exquisite Instigator said...

btw, jrg jmp org yg tau lgu take my heart by soko nie. i like this song sgt
:)

mmle plik cz i x psg pn my media player. ttbe de lagu nie. so, wondering dr mne la dtg nye. rpe2nye page kmu. :)

e p i x ____ said...

mlngnye hari kmo.
haha :) dah la tayar pancet, pastu enjen meletop plak tu.
kereta tu mmg nak kenakan kmo kot sbb drive laju2.huhu

Shairazi Saidin said...

amik lesen memandu 1 kali lagi.
lagi...!!! buat exam memandu tu skurang2nya 100 kali.Haha....

Shairazi Saidin said...

mamat tough and abg plus x gentlemAn kew??? haha...

D'Rimba said...

Amatilah warna warni pelangi..........

sha89 said...

adess...mncabar betul ek...

tersadai kat tepi jln..lg geram bantuan lmbt tp nsib baik smuanye ok...

next time lebih hati2 ok:)

p/s: mgkin lain kali kena buat aksi bdak comel supaya mamat2 gentleman akan berhenti utk menolong sepantas kilat haha~

buxx_szmania said...

ala..
dh tgk ke cete tu..
geli kn...
sian korg xdpt tgk same2 ritu

nenek™ said...

waa..len kali bwk la hero sorg..pekara cmni yg plg aku tkt time bwk keta..huk2.. sbb tu smpai skg,bwk keta msti ajak org teman=(

bEEdLE d' bARd said...

xpe2..inilah ujian namanya..
sabar yer..

babymiLosh said...

paraxixth::

aloh2... mengandung 9bln tu akan dtg kudrat semulajadi.. huuu~ ni nak tertonggeng2 bkak tayar,, x daya oiiii~~ kami kan sopan2.. hahaha

babymiLosh said...

haruan tasek::

haiyok2... xleh nak roger2.. gne hp murah jaa.. xde nak excess2 tenet neyh.. wuuuuuu~~~

pasni setiap blogger kna sertakan no hp la kot.. senang nak koling2.. heeeee~~

babymiLosh said...

chentaMaya::

baekkkk =)

babymiLosh said...

acapviv::

yupp.. alhamdulillah =)


khairil::

huuuu,, pengsan dah sampai takmoh bangun2.. nak botak dah kpala ni... haishhhhh~~

babymiLosh said...

teMan::

uhuk2.. crita tu xdela seram hantu.. tp meremang bulu hidung kegelian+terkejut2+gila nak muntah laaaaaaa..... kesimpulan: jgn mkn apa2 pun sambil tgk crita tu.. huuu~

babymiLosh said...

The Exquisite Instigator::

ahaaaa.. lagu ni mmg besh amat.. damai jiwa =)

babymiLosh said...

epix ::

huuu~~ dah fobia dah.. hari ni the whole day tkedek2 bwk 70-80 je.. fobia!!

babymiLosh said...

shairazi::

merapu!! exam tu xde kna mengena pon ngan tukar2 tyre bagai2.. heeee~~

mereka tidak gentleman.. mereka DIPANGGIL dan DIBAYAR untuk perkhidmatan...

babymiLosh said...

sha89::

huuuu~~ pasni nak joget hawaii lah.. heeee~~

babymiLosh said...

buxx_szmania::

heeeee~~~ geli gilak amat!! nnti ade rezeki kita kuar tugeder2 eaaaa =)

babymiLosh said...

nenek::

takde hero nak diculik... nenek bg 1 buleh?? heeeee~~

babymiLosh said...

bard::

bersabar..dan bersabar...

mij0ohAns said...

gila cabaran dan dugaan la kamu kena cik milla hari jumaat tu..
haiyokkk~
naseb juge kamu2 dpt survive dgn jayanye..
huu~

babymiLosh said...

mijOohans::

huuu~~~ pengalaman mematangkan pemikiran... chewahhhh~~

░♥si lampu neon♥░ said...

heh kesian gile..takde org tolong? kenapa tak jerit terlolong bg signal kat org lalu lalang? zzzz

babymiLosh said...

huuu~~~
cover sopan la kekononnyer.. heeee~~