Thursday, December 31, 2009

'09 recap & '10 resolution

penghujung hari, penghujung bulan, penghujung tahun sudah.. say hai2 to 2010 dan bye2 2009~

tahun 2009. tahun percubaan pertama buat kami sekeluarga. or boleh juga disebut tahun 'tanpa'... father's day pertama tanpa ayah. birthday celebration pertama tanpa ayah. ramadan& syawal pertama tanpa ayah. segalanya tanpa. memang sukar pada awalnya, namun semua perlu diharung walaupun tanpa kemahuan,, sebab segalanya sudah tersurat.. jika begitu, maka begitulah jadinya..

tahun 2009 juga tahun kecelaruan perasaan untuk milla. hahaha. juga boleh disebut tahun hati dirobek-robek dan disayat-sayat. sumpah pedih! tapi semua tu adalah silibus terpenting dalam sekolah hidup milla ohh ;)

tahun 2009 antara tahun terbanyak mendiscover benda2 baru, tempat2 baru, kenalan2 baru, makanan2 baru & mendiscover keberanian diri juga.. :)

So those were 2009 recap that I could hardly think of, antara perkara2 terpenting ala2 ‘hari ini dalam sejarah’ laa.. haaaa,, my new year resolution pula??

*******

well, this thing that I’m going to list down tiap2 tahun wajib ada under my ‘musti-capai’ list, dan tiap2 tahun jugak at the end of the day akan masuk under my ‘fail-to-capai’ list which is :

  1. Babad-less. haha. tiap2 tahun mempasang azam itu sahaja. tapi, sebabkan kurang kesedaran, kurang kerja keras, kurang kasih sayang terhadap badan, kurang peduli apa yang orang sekeliling kata,, misi babad-less ini adalah misi tersukar/paling sukar untuk dijayakan...
  2. Cakap-less. okeh, for my family, coursemate, collegemate, bilikmate, katilmate dan for those yang mengkenali milla secara realiti, sila jangan gelak! haiyok3.. terasa diri ini terlampau banyak cakap ohh! nak buat macamana, hobi.. hahahaha.. erk, ini mungkin akan dipertimbangkan sekali lagi lah kot.. sebab azmila dan pendiam adalah sungguh tidak signifikan sama sekali.. huuu~
  3. Hidup single tanpa scandle. ya. tak mahu lagi tertipu oleh boyfren orang, suami orang, bapak orang. perit tahu! azmila oi, sila mempunyai perasaan gembira tanpa sebarang perasaan cemburu bilamana tahun 2010 ini, akan banyak sangat majlis kahwin rakan2 dan sedara2 yang akan dipergi. bertabah! perasaan akan kelak lebih indah ohh ;)

tapi yang paling penting adalah:: mahu menjadi azmila yang lebih bertabah, lebih matang dalam segala hal, lebih bertanggungjawab & pastinya,, mahu senantiasa membelai perasaan gembira di dalam hati ;)


p/s:: kita senyum kerana gembira,, atau,, gembira kerana senyum?

p/s/s:: Happy New Year anda2 :)




32 comments:

Eazy Izzuddin said...

happy new year!
=D

sedey x dpt stdy kt UKM
btw sbb slalu htr adek d sana
leh jejumpe
lekas2 tgg kat pintu gerbang
hehe
xD

Noorlaila Mohamed Nor said...

happy new year milla!
aku balik bernew year di kampung hoyeahh

miloicekaw1119 said...

happy new year milla.
sedih tanpa org tersayang..

teruskan hidup milla!!!

Jard The Great said...

Milla.. hepi new year!!! eehe

iyllienaz said...

eh..selamat thn baru..smoga hari yg mendatang berikan kita peluang utk berfikir tentang pengalaman yg kita telah lalui hari2 sebelumnya..=)

Atiqah said...

happy new year milla...

♥miszluna™ said...

milla

hepi new year syg!

insyaAllah thn 2010 akan jd lebih baik utk milla..
amin!


kite senyum kerana gembira
jgn gembira kerana berjaya senyum

=)

rda hot said...

Good Luck sayang. The experience was the good lesson. :)

sha89 said...

selamat tahun baru mila!! smoga lbih success utk tahun 2010 ni k :)

cokelat lover said...

selamat bertabah,bertaggungjwb,bermatang dan brbhgia di thun 2010..
stay cute n maintain =)

Kojack de Alloohaa said...

yeaaarrrgghh..happy new year

Dak Wan said...

Selamat tahun baru untuk kamu dan selamat mengubah impian dan mencapai cita-cita juga. Kawen jewr cepat-cepat. Muhahaha

seroja jingga said...

happy new year..memory tetap memory..bina segalnye baru untuk tahun ni k..! cheers from kak SJ

hisham said...

salam..HNY..moge ape yg u hajatkn akn terlaksana...aminnnnnnnnnn

ini q i L L said...

kak milla kuat. yeah! epy new year gak. ;)

Khairi said...

selamat menyambut 2010. Wish you bright days ahead!


;)

.millalara. said...

Eazy Izzuddin::

xpe darl..mana2 pn sama kan :)

yeah! nanti s.o.s ya! akan terus terpacak di pondok pakgad itu.. hehe ;p

.millalara. said...

Noorlaila Mohamed Nor::

hoyyeh! happy2 juga darl ;)

.millalara. said...

miloicekaw1119::

yup.. same to u darl.. hidup msti diteruskan :)

.millalara. said...

Jard The Great::

yeah! happy2 ;)

.millalara. said...

iyllienaz::

yup darl ;)
pnglmn itu indah :)

.millalara. said...

Atiqah::

happy2 darl ;)

.millalara. said...

♥miszluna™::

heee.. amin :)
thanx darl..

:D *senyummmm*

.millalara. said...

rda hot::

yeahh.. thanx darl ;)

.millalara. said...

sha89::

yeah.. u too darl;)

.millalara. said...

cokelat lover::

heeeeeeeeeeeee... selamat2 yayang :)

buat kamu juga :)

.millalara. said...

Kojack de Alloohaa::

lama kamu sunyi sepi oh!!! heeee.. happy2 ;)

.millalara. said...

Dak Wan::

selamat2 :)

oOOppsss.. kawen tu ape? haha ;p

.millalara. said...

seroja jingga::

thanx kak :)

.millalara. said...

hisham::

heee.. HNY too.. amin :)

.millalara. said...

ini q i L L::

hoyyeh! kuat! happy2 yang ;)

.millalara. said...

Khairi::

thanx ya ;)
happy3~