Sunday, December 13, 2009

perasaan.bagus.takBagus.sgtBagus~

perasaan bagus kerana ::

pagi tadi bermandi-manda-bersuka-ria di Taman Rekreasi Air Panas (TRAP) Sungai Kelah, Sungkai, Perak or biasanya org panggil Hotspring Sungkai :)

sangat senang untuk memergikan diri.. exit tol Sungkai. belok kiri. then, terus about 500m, kamu akan ketemu signboard TRAP Sungai Kelah untuk ke kiri.. belok kiri.. terus saja about 7km merentasi kwsn perumahan felda yg tersusun santek ohh,, dan sudah ketemu destinasi.. no worries,, singboard bersepah :) anggaran 2hr from kl dgn pemanduan bersopan..

bayaran rm10 untuk dewasa. rm8 untuk kiddo (3-11 tahun).
bila dah bayar itu,, kamu2 bulehlah menikmati kehangatan ayor panas dan kedinginan air sejuk kat dlm tu.. selalunya org2 tua akan conquer kwsn air pns,, dan org2 tidak tua conquering kolam air sejuk. ada juga spa (sebutan: sepa), jakuzi, bbq, cafe, banglo, chalet, rooms disana ohh.. tp tu byrn lain lah juga..
okeh.. ketemu apa yang berbeza between 2 gambar diatas ini? its kepala sotong!! huuu.. last time pergi sini, kepala itu sotong masih gah. tapi skrg, tiada sudah. why oh why? hmmm,, dari sok sek sok sek yang didengar,, ada yang cakap kpala sotong itu, bila malam nampak mcm tempat pemujaan ohh.. dan lagi,, katanya, kepala sotong itu mintak nyawa.. al-asbabnya,, dah 2 org kanak-kanak menemui ajal di kolam kepala sotong itu... hmm.. entah.. ajal tak mengira tempat kan...


perasaan tidak bagus pula kerana ::

petang ini akan meninggalkan teratak bunda setelah 3 minggu membina badan disini... sudah melangkah masuk final sem tahun 3... haishhhh.. sekejap sgt masa berlalu.. say byebye to katil empuk + makan lezat :(

walau sejauh mana kaki melangkah,, rumah tetap tempat terhebat ohhh!
keindahan flora :)
keliaran fauna :)

kesemulajadian makhluk ;p


perasaan sangat bagus pula kerana ::

bunda akan bercuti dari 14-23 Dis.. sem baru ukm start 21 Dis ini.. jadi,, makna katanya,, 14-20 Dis ini adalah hari ronggengan buat kami! a big YEAY!

lokasi?? hmm.. tak diputuskan lagi.. round kl for year end sale adalah tersangatlah pasti! mungkin PD, mungkin melaka, mgkin juga hanya beristirehat,, memperap dan membelai diri di Bangi.. (ini adalah unacceptable sama sekali ye bunda.. huuu)

**to bunda yg disayangi, angah tau bunda baca blog angah ni tiap2 hari kan tapi tak tau mcmana nak komen.. hehehe.. silalah berbaik hati dengan membelanja anakandamu ini bershoping2 sempena cuti-cuti malaysia kita ni ye bunda.. i love u lah! muahhh3 lekat2 :)

p/s: any suggestion untuk tempat bercuti? area selatan Malaysia :)

43 comments:

fitriah said...

bestnye dapat g mandi manda! nak jugak!

Noorlaila Mohamed Nor said...

YES di kl
oh teringinnyaaa
nk ikottt
kuantan tadak apa punn

paraxixth said...

gua penah pegi sini.mahal betul nak masuk tempat yang tak seberapa nie..air kolam dah la bau longkang

hisham said...

salamn slmt bercuti,,,pesan hamba..hati2 dijln raya...hehe..jelz r tgk pic2 ni.huhu..............tk cre

hans said...

hahha
enjoy jer
selamat bercuti

chokio_nia said...

ur mum read ur blog as well??how kool ...

.millalara. said...

fitriah::

heee... mari2! dlm bilik airpon mandi manda yayang~ ;p

.millalara. said...

Noorlaila Mohamed Nor::

say yes to YES! heeeee.. kuantan-kl dekat je ohh.. ;p

.millalara. said...

paraxixth::

time tu diorg lupa nak sembuq febreeze lah kot~ heeee ;p

.millalara. said...

hisham::

heeeee.. thanx ya inchik.. meh2.. coti-coti malaysia :)

.millalara. said...

hans::

ye.. baekkk.. thanx ya :)

.millalara. said...

chokio_nia::

haha.. yeah.. she even hv fb acc ohh.. anakndanya ini tak buleh buat jahat2 ohh.. hehehehe ;)

fiD said...

ok! kembali pulang la ea,...
mmm, macam best jew???tempat tue..
tambun best x???

.hudaluna™ said...

huhu..

sempoi nye ur mum..


=)

erm..
g PD pastu turun Melaka..
mcm best gak..

selamat ber-YES ok?
hee =D

sI tEDI said...

bonda support semua.. seornoknya keluar jalan2. ekekekekek

sila lah ke Melaka

iyllienaz said...

haha dari kl 2hari atau 2hours??

*bonda jgn lupe blanja anakanda yg di sini juga..=)

Sharinginfoz said...

mcm seronok aja.....

anN said...

yeah! CUTI DH NAK ABEZ.. HEHE aien lak nk start cuti.. heheh lalala

.millalara. said...

fiD ::

berendam air panas perasaannya adalah indah :)

tambun dah pergi jugak.. ok la,, tp x sebest sunway lagoon ohh :)

.millalara. said...

.hudaluna™::

heeeeee :)

pd-melaka.. comin.. insyaAllah..
yes to YES!!! ;)

.millalara. said...

sI tEDI::

heeeeee :)
ya.. teruja nk g mlka.. dah lama xround2 sana ohh..

.millalara. said...

iyllienaz::

haha.. 2hari if naik basikal kot.. ooOOppssss.. kita adek beladek ea? baru ketahuan ohh.. haha ;p

.millalara. said...

Sharinginfoz::

yup :)

.millalara. said...

anN::

aloh3... jom tuka bdn jom.. haha.. mengimpikan cuti sepanjang zaman ohh~~

mier@merr said...

waaaa...itot!!

anaklaut said...

salam..

seronknya mandi-mandi ni..

saypOOL rafhtello said...

bunda!!nak join..

aduka said...

perghhh..!
sudah blaja satu lg skill..
'skill lalat'..
leh praktik..
=P

alvin takda rumah harga 8juta story.... said...

wei...kau tau tak sotong besar kat sungai kelah tu??malam2 sotong tu boleh menari2 tau...puaka lor~~

Jard The Great said...

aku tada duit mo shopping.. uwaaaaaaaa!!

Ejay said...

nak tgk pic org yg dah bina badan ni bley tak? hehehhe

bonda said...

ha...ha..bonda dah pandai komen tau..

BuLaN iTu aKu said...

berjalan sungguh dia ye,.
macam balas dendam je.. ehhehe...
lepas ni akan pulang ke campus pula ye

.millalara. said...

mier@merr::

heeee.. mari2! kereta kosong lg ni ;)

.millalara. said...

anaklaut::

huuuu.. ye.. seronok bersama keluarga terchenta :)

.millalara. said...

saypOOL rafhtello::

esok. alamanda. santau ;)

.millalara. said...

aduka::

hahahha.. sila praktikkan bukan di tempat awam ye ;p

.millalara. said...

alvin takda rumah harga 8juta story.... ::

iyo.. tula pasal sotong tu dah disumpah hilang kepala.. huuu~~ ngeri wooo.. makan nyawa!

.millalara. said...

Jard The Great::

simpan duit mo beli Rush ye? lalala~

.millalara. said...

Ejay::

haha.. berat sgt ohh itu pic.. sampai tak buleh uplod.. haha ;p

.millalara. said...

bonda::

habeslah angah.. haha.. *paksa dalam rela mengajar td tau ;p

.millalara. said...

BuLaN iTu aKu::

yee.. harus!!! pasni kompem lah terlampau amat bz for final year final sem ni kan.. hmmm~

miloicekaw1119 said...

bestnyer..nk join leh??asal kepala sotong xleh xde???huuhuh..