Wednesday, December 23, 2009

darah.merah~

hari ni hari terakhir bunda di bangi.. so, we spent termendous superb time melantak pizza dan melayaan kegilaan di ber-chikebumbum dance lagik ;)



disebalik kegumbiraan ber-chikebumbum, terselindung satu kesah dukalara-perit-seksa::

ini gambar november2008.. minor surgery after kena stye infection kat mata..

1st time kena stye infection time form3.. pergilah sekolah macam pirate,, totop mata sebelah.. yang bezanya,, totop dgn bandage putih yg spannya penuh darah.. pergi pakar mata,, doc tu cakap kat mata milla ni problemnya,, takde pores untuk keluarkan minyak. so, bila minyak tu tersumbat dan tak dapat keluar,, ia akan berkumpul maka jadilah itu bulat2 keras2 disebalik kelopak mata ohh ;)

symptom2 nya:: rasa kegatalan rimas2,, mata berair,, merah2,, mata memboyot- ada bijik yg sekali pandang macam ketumbit,, pandangan jadi agak blurrr-kelam-kusut saja..

................mahu mentaip lagi tapi tak berdaya sudah. mata dah makin pedih.ohh tuhann. rasa macam nak cocok2 garu2 sumbat2 congkil2 tuil2 dengan lidi lah! gataaalllllllllllll ya amat ohh -_-
esok kena pergi mengemis ubat yg mahal itu dr pak doctor..

sekian. ini saja yg mampu tertulis dengan mata kiri tertutup dan tgn kiri melekapkan tuala tuam air panas ke mata.. tiada mampu menjengah anda2 juga.. esok pagi kelas Puan Dr Singa Berantai pukul 8am. terima kasih..




rintihan:: TIKET RTW 9 DAH BELI! KALAU SAKIT MATA NI TAK HILANG MACAMMANA OHHHHH!!!!!!!! UWAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!




EDITED @ 12.43 pm::

alhamdulillah pagi ni dah semakin oke..
objek membulat membuyut kat mata tu dah mati segan hidup tak mahu..
harapnya xperlu undergo surgery kali ke-3 ohh..
harapnya ia terus hilang..

aminnn ;)



40 comments:

rda hot said...

Get well soon okay. Sakit mata memang menyeksakan.

hisham said...

salam...u skang ni dh ok ker...

Fatt Chin Choy said...

blh apply jadi lanun
hehe

♥miszluna™ said...

aku pn ade mcm ko..
tp x pnh la smp bdarah..

take care..
g jumpe dokte cpt2 k

saypOOL rafhtello said...

kena ada org cium kat mata tu.. =)

SuFy said...

Ya Allah..siannye..mesti sakit kan..smg milla cepat sembuh ye...:)

penaberkala said...

semoga cpt sembuh

Pocket said...

moga cepat sembuh yer :D
jangan duk ushar monitor lama lama!!
kang melotup plak lg :D

anaklaut said...

hehehe..gelak baca komen fatt

tak patut..hehhe

ini q i L L said...

ada mengintai org mandi kut. ;p

Fathi Adha said...

semoga cepat sembuh... :)

Sharif John said...

Alhamdulillah dah sembuh...

anN said...

moga cpt sembuh lagi..

.millalara. said...

rda hot::

thanx darl..ya, mmg perit ohh ;(

.millalara. said...

hisham::

alhamdulillah..getting better.. ;)

.millalara. said...

Fatt Chin Choy::

mabuk kapal! lanun darat je buleh?

.millalara. said...

♥miszluna™::

berdarah tu after operate ohh.. okies.. thanx darl~

.millalara. said...

saypOOL rafhtello::

erk.... mahukah beri bantuan? lalalala~

.millalara. said...

SuFy::

perit.. tp sbb dah berulang kali kena kan..redha je..thanx yayang~

.millalara. said...

penaberkala::

thanx ya :)

.millalara. said...

Pocket::

huuu~ tu yg mentakutkan tu.. *sambil membayangkan mata tergolek2 kura dgn urat2 bagai2.. euwww! ;p

.millalara. said...

anaklaut::

haha.. pakchek itu mmg begitu ohh~

.millalara. said...

ini q i L L::

oOOoppssss.. kantoi! haha ;p

.millalara. said...

Fathi Adha::

thanx ya..

.millalara. said...

Sharif John::

alhamdulillah :)

.millalara. said...

anN::

terima kasih lagik ;)

Eazy Izzuddin said...

get well soon okay....

ahad lepas atr adek gi ukm..
hehe
xD

iyllienaz said...

u..get well soon..oh..mesti sakit tu..eh, bonda dah blk ke??

fitriah said...

moge cepat baik!

Mr.Clive said...

wahhh
parah giler rupa mata tu...:P

"amethystchemiz" said...

au!!!terasa sakit lak..ada ke kata nak cucuk guna lidi..macam terasa kat sini tau..uish..semoga sembuh secepatnya..:)

fiD said...

kesian kak mila nie, hmmm..

infection jenis ape nie???

cube gune ikhtihar laen,,,

Masy said...

dah ok kot?

.millalara. said...

Eazy Izzuddin::

thanx bro~

haiyakk2.. lain kali sblm g KIY tu,, singgah kolej kajai ni haaaaa antar makanan... ;p

.millalara. said...

iyllienaz::

perit jugaa.. huu~ yup,, bunda dah ada kat perak dah skrg ni.. :(

.millalara. said...

fitriah::

moga! :)

.millalara. said...

Mr.Clive::

parah yg tak gila ohh :p

.millalara. said...

"amethystchemiz"::

heheheeeeee... macam feeel je jolok2 dgnlidi kan.. hehe ;p

.millalara. said...

fiD::

huuu.. kesian kan -_-
infection ni jd sbb pores mata tsumbat.. tu je..

ihtiar lain,, hmm.. suh katak cium ohh ;p

.millalara. said...

Masy::

sepertinya ya ;)