Thursday, December 24, 2009

keperibinatangan~

assalam.. hai anda2.. how was your day? harap semua bagus2 dan baik2 sahaja ohh.. mata ini tidak berapa pulih sepenuhnya. masih tak boleh tenung dalam2 tajam2 screen lappy. secara dekat.. perit mata. tapi tadi berjaya mengkhatamkan Jake Sully.. huu~

:: animal behaviour ::

ya, pagi tadi kuliah pertama bg subjek animal behaviour. subjek ini teramatlah eksaited milla tunggu dari awal2 diri ini bergelar budak course animal biology..

rasanya terma 'keperimanusiaan' tu dah tak relevan untuk digunapakai pada zaman kita berada sekarang ni haa.. manusia dah bertindak diluar batasan tatasusila dan tatacara yang sepatutnya. mungkin ia patut ditukar kepada 'keperibinatangan'.. al-asbabnya, walaupun binatang2 ini lahir tanpa pakej akal yang waras, tapi sekurang2nya masih terpamer keindahan perilaku dan mereka2 ada keindahan naluri ohh! so,, pleaselah jangan nak hina orang dungu macam keldai ke,, pekak badak ke,, ape ke.. sebab lagi banyak contoh2 manusia yg lebih layak berada ditaraf itu ya..


kuliah hari ni just pengenalan, ada lah sentuh pasal animal motivation.. iaitu dorongan, keinginan & kesediaan utk haiwan tsebut melaksanakan kelakuan tertentu.. hmm.. nothing else i can tulis ohh.. indahnya ciptaan tuhan.. kagum. Subhanallah.. nanti ada yang menarik, milla share ya :)



p/s: tadi dah tgk Avatar kat Jusco Cheras Selatan secara solo.. sbg penchenta alam,, milla menanges dengan banyaknya la haihh~

p/s/s: esok mahu ketemu rakan2 sekolah rendah yang dah 9tahun++ tak ketemu ohh.. lokasi: pavilion. dating dgn sherlock holmes jugaa ;)

p/s/s/s: lusa berhungga2 di Rock The World 9! yeahhh~

last p/s: aktiviti mentakedarah semakin dahsyat!! ;p


32 comments:

"amethystchemiz" said...

wah..kawan sek rendah tu..haha..msti muka masing2 dah banyak berubah kan.. have fun 2mrow..

Atiqah said...

owh bagusnye pencinta haiwan...
malangnye sy tidak begitu..bukanla benci 100%..ada simptoms2 fobia terhadap haiwan tertentu..tp sy sgt suka makan haiwan..spt udang, ayam, sotong dan ikan...erk..milla x mrh kn??? hehehe

fathiahRAIHANA said...

budak laki kelas ana
dipggl dgn glrn bntg .
yg plg femes adela buaya, pari,ayam,meoow .
haha

saypOOL rafhtello said...

binatang lagi mulia dri manusia.. =)
avatar best gila babi!!haha

iyllienaz said...

setuju ckp saypool..eh..bile u nk dating ngan i plak??

anaklaut said...

salam...

cantik pic tu..

penaberkala said...

haha,sama la..baru yd berkesempatan tgk avatar
seriously, mmg best cita tuh

hisham said...

ape yg menarik lg Milla ....i tugguuu

siggplus said...

selamat batu dunia itu

serious, aku jeles xdpt g..heh

Sharif John said...

Binatang tiada akal tp ada suma yg manusia ada

rathiqah azmira rosli said...

alo ciannye tengok sorang2.besh ke cte tuh..huhu

hans said...

betul tak aku kata Avatar tu best?

.hudaluna said...

selamat enjoy milla!

tp take care tau

jaga mata tu k

Dak Wan said...

Hehehe klu poyo cam si ahmad? busuk macam ali? Urpss.. Korang kenal ke? Hehehe

░♥si lampu neon♥░ said...

semalam pun aku tgk avatar kat JJ cheras selatan asal aku tak nampak ko ek? hahahahah

anyway, keperibinatangan tu da serasi dgn manusia zaman sekarang lagi2 manusia kat amerika tuu

.millalara. said...

"amethystchemiz"::

yeah.. haruslah masing2 dah lain! ;)

.millalara. said...

Atiqah::

huuuuuuuuuuu.. mila fobia lipas ;)
erk,, mila yg chenta hewa ni pon telah dengan jayanya makan haiwan juga.. hehe ;p

.millalara. said...

fathiahRAIHANA::

huuuu~ biasa ah zaman secolah kan.. sampaikan real name pon tak teringat.. ingat nama gelaran je.. huuu~

.millalara. said...

saypOOL rafhtello::

yeahhh! gila teruja kot untuk tgk lagik!!! besssttttt amat2!

.millalara. said...

iyllienaz::

heeeeeeeeee.. i on saja ohh ;)
nanti kita dating ye.. inchik rafthello ni pon pasti mahu join sekali ;)

.millalara. said...

anaklaut::

Ooopsss.. lupa letak.. tu derma ikhlas pakchek google ;)

.millalara. said...

penaberkala::

serioussssss amat best ;)

.millalara. said...

hisham::

yeahhhh.. nanti i story ya ;)

.millalara. said...

siggplus::

huuuu~ tak selamat berbatu dunia :(

hujan sokmo dehhhh...

.millalara. said...

Sharif John::

yup! kasih sayang is included juga ;)

.millalara. said...

rathiqah azmira rosli::

huuu~ dah biasa tgk sorg2 pun.. YUP! terbaikkkk!! ;)

.millalara. said...

hans::

SUMPAH best!

.millalara. said...

.hudaluna::

thanx darl.. yeahhhhh.. selamat sudah :)

.millalara. said...

Dak Wan::

hahahaha.. yeah!!! kenal! ahmad poyo dengan ali busuk tu kan? hehehe ;p

.millalara. said...

░♥si lampu neon♥░::

aloh3.. okeh,, len kali pakai tag nama besau2 ari manilakad ea.. ;)

kawie2020 said...

pecinta haiwan? bagus tu usaha murni.. kawie cuma pecinta wanita jer.. hehehehehe

.millalara. said...

kawie2020::

heeeeeeeeeeee.. iya.. haruslah kawie ni hebat psl wanita kan.. hehe ;)