Saturday, February 27, 2010

hutan konkrit~

(entri ini telah ditaip jam 11.54pm, 26feb, tapi telah tidak menekan butang publish akibat kemengantukan yg kemelampauan. p/s: adik bayi perlukan rehat yang cukup ;p )


Hye anda2. how was your day? semoga ianya senantiasa bagus2 sahaja..


YA. lumrah kejadian seorang wanita. pabila seluar dah lusuh-dah out of shape, baju dah kusam, bila ditenung lama2 dah macam nyonya bukit petik sayur dah,, pastilah indeks kemembeli-belahan itu mencanak-canak naik. yang lama berganti, yang baru bertambah ;)

ohhh..saban minggu telah dihabiskan dengan mendekatkan diri dengan alam sekitar; flora&fauna. tapi tadi, milla telah menjamahi dan mencerobohi hutan konkrit. auchhh.. dan pemerhatiannya :

keanekaragaman.pelik.
keriuhan. kalut.

ke-kurang-segaran. comot.

kemeluatan. jelik.

heh~


ok, i should admit that: menggomoli alam sekitar adalah berbanyak-banyak lebih meninggalkan memoir indah berbanding mencumbui hutan konkrit. titik.

berfotogedik adalah amalan yang relevan walau di hutan konkrit mahupun hutan asli.



next weekend plan: bermain tuntong/monyet di bukit melawati (sabtu), zoo melaka (ahad) untuk fieldtrip subject Animal Behaviour.

next-next weekend plan: melawat anakanda2 elephant lagi di Kuala Gandah, Pahang untuk fieldtrip subject Pemuliharaan Sumber Genetic.

next-next-next weekend plan: picnic di Port Dickson with budak2 gonjengs.

next-next-next-next weekend plan: will organize perkhemahan anak2 OKU seluruh negeri Kedah untuk subject Rekreasi dlm Komuniti.


yeah, looking forward for semua perkara stated above. can't wait. ;)







35 comments:

tanpanama said...

"YA. lumrah kejadian seorang wanita. pabila seluar dah lusuh-dah out of shape, baju dah kusam, bila ditenung lama2 dah macam nyonya bukit petik sayur dah,, pastilah indeks kemembeli-belahan itu mencanak-canak naik. yang lama berganti, yang baru bertambah"
-aku suka teori ini.

RoSe_ViOleTE said...

banyak betoi aktiviti...
ingatkan pe'jah jek.
hehehehe~~

ziha said...

wah milla...
u looks great la posing mcm tu..
siyess tak tipu. i loike berfotogedik!

alvin takda rumah harga 8juta story.... said...

ya......wanita di cipta utk pergi membeli belah...bukan mengangkat batu konkrit...














































wakakaka....

faiq said...

oh terlmpau fotogenik

cokelat lover said...

bukit malawati??
my hometown tu..dh dkt sgt ngn umah..nk ikot blik..heiheeu

.millalara. said...

tanpanama::

YA. aku suka kamu suka itu ;p

.millalara. said...

RoSe_ViOleTE::

hooo.. nama pon ak final year kan pe'jah syg.. pasrah je lah -_-

.millalara. said...

ziha::

aummm.. blushing suda! hahaha~

ohhh,, fotogedik itu memberi kenikmatan kan? hahah ;p

.millalara. said...

alvin takda rumah harga 8juta story....::

ok. tak lawak ;p











hahahah~

.millalara. said...

faiq::

ohh, malu ;p

.millalara. said...

cokelat lover::

hahaha.. jom! ktorg 25 org jer.. muat lagi bus ;)

hisham said...

salam,,,byk program ek...bz la yer...ok2, usaha u mmg hebat..keep it up...tk cre

iyllienaz said...

wah..byk betul plan u..sebok nk ikot boley??

Moon BlooDy Spell said...

hehehehe...
kamu sangt teruja dengan alam semula jadi..
teringin mahu jadi seperti kamu..

q-nizam said...

amboi...mcm2 plan..boleh join ke?

fiD said...

macam gaya bahasa sanskrit la milla,hahaha

aleena said...

hye there..

waahhh plan very da advance:P
sampai next-next-next-next..hikss

fathiahRAIHANA said...

jum kak milla ,bwak la ana skali :D

rathiqah azmira rosli said...

apakah kegembiraan hidup yang dikau kecapi ha...


pergi mengamalkan cuti cuti malaysia setiap minggu


memang mengasyikkan.

p/s:jgn lupa usha mamat berkain pelekat tau..wahaha

Mohd Shahrul Hafizi said...

Mila, bila nak ke Broga ni? Mizam dan aku dah tak sabar ni. Or ko bagi je direction, nanti kitaorang pergi sendiri.

ini q i L L said...

hutan konkrit penting utk shopping. hehe.

.millalara. said...

hisham::

huu.. thanx bro ;)

.millalara. said...

iyllienaz::

ni under uni.. nanti kita plan sdn bhd ye syg ;)

.millalara. said...

Moon BlooDy Spell::

haiyok3.. alam semulajadi itu indah.. heeeeee... silalah menchentainya ;)

.millalara. said...

q-nizam::

heeeeee.. tu lah, macam2 tp harapnya menjadi lah kan :)

terasa mahu organize jalan2 hirup udara segar.. nanti, sila join ya :)

.millalara. said...

fiD::

haha.. jiwa sanskrit kot ;)

.millalara. said...

aleena::

heyya2 darl..
haruuslah very da..

baru mantaps ;)

.millalara. said...

fathiahRAIHANA::

ana syg kna study! ;p

.millalara. said...

rathiqah azmira rosli::

hoyyeh... hidup ini akan menjadi lebih indah pabila merelakan diri dijamahi alam semulajadi ;)

ooOOppssss... usha mamat kain pelekat.. kna duk kat tangga masjid ni ;)

.millalara. said...

Mohd Shahrul Hafizi::

aloh kekanda2 ku syg... sorry,, ak baru je naik tadi. tak dirancang. naik ngan kazen2... ohh btw, kalau naik hari biasa,, ak ON sajo.. or kalau korg nak naik, nanti ak bg direction. senang sajo ;)

.millalara. said...

ini q i L L::

heee.. nanti nak buat hutan semulajadi utk shupin lah ;)

Masy said...

akak x kisah mana2 asalkan best. hohohohohoh

.millalara. said...

Masy::

heeee.. kadang2 kita tak boleh guna konsep x kesah kak ;)

Mohd Shahrul Hafizi said...

Bereh-bereh dinda ku.
Aku pun pelan nak naik weekdays je.
Mesti lengang sikit kan.
Boleh piknik kat atas tu. Hehehe.