Monday, February 22, 2010

..masih bernyawa~

It’s been a while since my last updatekan..

If anyone of u get a msg saying I’ve been warded bcoz of hypertension or sawan-meroyan-ibu bersalin or maybe lemas kerana mensorok di dlm kotak mesin basuh selama seminggu, ia adalah dusta semata.. I'm still alive okeh.. Alhamdulillah kerana itu :)

Telah kesemingguan hidup tanpa sebarang internet connection. wahhh.. kagum dengan kesabaran diri sendiri. seminggu milla duduk di Elephant Conservation Centre kat Kuala Gandah, Pahang DM utk settlekan my thesis thingy : Elephant Conflict. setiap hari menghadap gajah, membelai gajah, memberi makan gajah.. ohhhh.. terasa diri juga telah meng'gajah' dengan begitu berkesan sekali :)

dan alang2 dah sampai ke Lanchang, haruslah ke Deerland juga.. alam haiwan sungguh unik, sungguh seni, sungguh menterujakan.. setiap liuk-lentuk bahasa tubuh badan dan interaksi vokal sang haiwan memberi seribu tafsiran yang indah. superb! indahnya ciptaanMu :)

Out of word to describe it, just enjoy the pics ya...

Baby Tapis yg nottie.. umur baru 5bulan. hobi: suka isap jari orang.

Chepor yg kasihan.. tgh sakit kaki.. time ni feed dia dgn susu botol..


Deer2 yang kelaparan dan sungguh rakus! heh~

Baby Ular (xingat nama).. umur 1 tahun.. slim saja, ringan saja..

Papa Bear.. lidah dia panas2,, lembek2,, geli2.. huuu~






CONFIRMED! milla penchenta haiwan.. anda?





p/s: telah membeli baju gambar gajah bertulis 'Fat is Beautiful'. YA. *angguk2*


56 comments:

joegrimjow said...

wawahh
bleh jadi penjaga zoo da ni
ekk
pencinta binatang
hehe

aduka said...

skali gajah tu fall in luv..haha

saaba said...

pengsan 2sec tgk ko dukung ular...

nuwa said...

waaaaaaaaaa, ular tu, rileknye letak kat tengkuk, dah mcm pencinta binatang la kau ni, haha
best tak pegang gajah?

saudara buck said...

wa,sian kt gajah tu..

nice blog...
gajah tu kena penyakit ape ha?

TiKa LEh said...

wah, bestnye...

saypOOL rafhtello said...

baju ular utk aku ada??
slim is cute...

Auz said...

aku pikir ular,upenye belali lol

ini q i L L said...

kak milla.
ular besar tak pgg ke? hehe.

fiD said...

wah!

slumber ke ko nie,,huhuu..

teroro la mila..

aku pon xpenah wat camtue!

Moon BlooDy Spell said...

milla... eeeeeeeeeeeeeee ular tu..

kagum dengan kamu

DeVoTeD LiLy said...

hahha,, bes gle..
maen ngn anak gajah..

.millalara. said...

joegrimjow::

heeee... ni yg rasa mcm nak bukak zoo sendirik ni.. huuu~

erk.. bukan penchenta wanita kah? ;p

.millalara. said...

aduka::

adeh,,, bahaya.. boleh hancur lumat terpenyek.. ooopssss ;p

.millalara. said...

saaba::

adehh.. kusangkakan kamu berjiwa kental ohh! ;p

.millalara. said...

nuwa::

heeeee... ular itu manja.. gajah2 lagi lah manja.... gajah yang bdn dia tak berbulu sgt,, best pegang,, lembut je.. kalau berbulu, rasa kasar2.. huuu.. lidah dia best.. kenyal2,, panas2.. hehe ;p

.millalara. said...

saudara buck::

sian sangat.. seksa dia nak bangun.. sekejap je dia boleh bangun, then jatuh balik... gajah tu sakit kaki.. dah lah dia mmg kena guna sepenuhnya kekuatan kaki untuk tampung berat badan dia yg berat itu.. huuu~

.millalara. said...

TiKa LEh::

mmg best :)

.millalara. said...

saypOOL rafhtello::

erk... tapi ular itu long.. ooooppssss ;p

.millalara. said...

Auz::

heeee.. belalai ohhh.. lembek2,, sama je macam ular.. :)

.millalara. said...

ini q i L L::

ular besau takde time ni.. huuu.. dulu penah pgg ular 10kg.. macam nak patah kot tengkok.. huuu~

.millalara. said...

fiD::

huuuu.. sila buat! sangat menterujakan ok perasaannya :)

.millalara. said...

Moon BlooDy Spell::

tu baby je la yayang.. huuu~

.millalara. said...

DeVoTeD LiLy::

heee.. bukan anak je,, apak,, amak,, atok,, nenek,, semua ada :)

NICK IRFAN said...

wah!!! awk berani dgn binatang2 tu.. sy klu setakat gajah dan rusa ok lagi tp yg ular tu eeeee... ape2 pun awk mmg hebat!!!

ejan said...

wah.. leh jadi tarzan ni.. hehe

.millalara. said...

NICK IRFAN::

huuu.. xde apa lah,, diorg semua comel2 dan dah dilatih.. manja je semua :)

.millalara. said...

ejan::

haha.. tarzan jantan ohhh.. jane lah ;)

kawie2020 said...

kawie adalah pecinta wanita... hehehhehehhe

LyAbUbLeX said...

saya pencinta haiwan jugak..
tp saya fear!!! hhuhuh~

Jard The Great said...

hehehe........ mmg nmpk dirimu penuh kasih syg bersama haiwan

alvin takda rumah harga 8juta story.... said...

wehhh....deer tu cam gila seks je...huahuahuahua..apapun respek lu...boley main ngan ular lor...

iyllienaz said...

wahh..zoologist..hehe..mane milla fat pon..cis..

Dak Wan® said...

Huish.... bahaya rusa lapo tu! Koyak baju sendiri tanggung erk? Hehehe

Sharif John said...

Kat Kuala Gandah... mandi ngan gajah x?

eskep said...

spread the love ;)

Masy said...

suka beruang itu. ular? tidaaakkk mau mati akak pijak dia nanti hahaha

saaba said...

aku tak kental la..aku manja...manja tau...(kazen aku kim salam kat ko juga..*dia pun gatal..ahaks)

Ah Fatt said...

betul cakap joe... ko jadi director zoo

nawal said...

deer2 tu gatai!

cokelat lover said...

owh..sy cinta haiwa jgk..
sgt best..nk jgk.....
tomei sgguh mereka2 itu..
trmsuk tuan tnh ;p

.millalara. said...

kawie2020::

ye. itu mmg dah lama tau.. heee ;p

.millalara. said...

LyAbUbLeX::

aloh3.. mereka sumel. sila jangan takut.

.millalara. said...

Jard The Great::

yeah.. hanya mereka yg sudi terima kasih syg mila.. haha ;p

.millalara. said...

alvin takda rumah harga 8juta story.... ::

huu. itu dear kanak2 kot ;p
aloh, ular tu baby je pon lagi.. ;)

.millalara. said...

iyllienaz::

heh~ cisss.. ye. fat betul2.

.millalara. said...

Dak Wan®::

ganti je ngan bulu rusa tu. boleh? ;p

.millalara. said...

Sharif John::

huuu.. tak terlarat dah nak mandi dgn beliau2..

.millalara. said...

eskep::

yeah... mereka juga perlukan chenta kita2 ;)

.millalara. said...

Masy::

huuu.. comel kan beruang itu. rasa mahu digomol. haha~ adeh kak,, pijak2 bahaya, kang terbelit kaki kang.. huuu~

.millalara. said...

saaba::

manja eh? jap, analisis. ye, ada gaya pada sudut pandangan mata kasar enampuluhlima darjah.

*heeeeeeee.. menggeletis2 dah ni* ;p

.millalara. said...

Ah Fatt::

huuuu.. pastu semua animal kat zoo tu nanti gila camera kan.. ;)

.millalara. said...

nawal ::

haha.. kesemulajadian begitu.

.millalara. said...

cokelat lover::

heeeeeeeeeeee.. terima kasih utk baris terakhir itu! i loike2!

Mohd Shahrul Hafizi said...

Wah! Rindunya zaman praktikal di IBD dulu. Huhuhu ;(

sayuri said...

uhh seronok nye!
teringin nye