Wednesday, February 24, 2010

6 kali 6 kali anak beruang~

hye peeps..

hari ini adalah hari mengenang dan terkenang.

pagi-pagi lagi time cari folder kat lappy, terjumpa gambar kekasih-hati-tak-menjadi yang telah sengaja disuruk dalam folder C:\Program Files\Cheat Engine\Plugins. heh. sua-suey-goodmorning lah.. heh, terus berkecamuk bergelodak perasaan,, delete lah konon-kononnya, pastu jari-jemari yang mulus ni pergi merangkak ke recycle bin, restore balik folder tu.. longlainya la hai hati..

tengahari pulak, terperasankan baju mamat ni, sejibik-sama dengan baju kekasih-hati-tak-menjadi yang duk terkenang pagi tadi. heh~ sua-suey-kembali.

malam pulak, terdengarkan lagu-lagu di 96.70 MHz (lembah klang), terkenang dan terkenang lagi. tacing seh! auuuuu~

bukak FB pulak, ada orang tulis status: 'bulat kecil bulat kecil bulatlah besar'. heh. terkenang lagi. sweet lah kononnya, dulu-dulu pernah lukis 'bulat anak beruang' ni kat atas donat pastu bagi kat kekasih-hati-tak-menjadi tu. ohh,, pernah juga nyanyi sama2 lagu 'hujan rintik-rintik air bergelora' time sama2 study kat library. boleh? heh~

.................................................................

'hujan rintik2 air bergelora
mak bagi seposen
ayah bagi seposen
adik pergi sekolah
cikgu tanya 3 tambah 3
adik jawap 6
cikgu tanda rait
adik balik rumah'
.................................................................

'bulat kecik bulat kecik
bulatlah besar
sayang papa
sayang mama
sayang semua
6 kali 6 kali 36
6 kali 6 kali anak beruang'
.................................................................








ini curi teknik cik adrian berdongeng a.k.a kazen ipar *menggeletis* ;p





mengenang dan terkenang itu indah. juga perit. juga payah.
ohh, sila bantu. serasa mahu eskep.


41 comments:

ini q i L L said...

dikenang-kenang... hehe.

Pocket said...

ingatkan ada link setiap kali tertulis..
kekasih-hati-tak-menjadi
..tu

tp tak per, kata orang kalau dia not worth it in the past, might as well worthless in the future :D

kenapa lagu pocket lain?
hujan rintik rintik,
air begelora,
mak bagi duit,
adik pegi skolah,

?
?
?

oh!! kat tpt pocket ramai single mother :D

saypOOL rafhtello said...

layan lahu saleem.tinggal kenangan..

NICK IRFAN said...

hmm sedih plak baca entry awk awk ni teringat msa zaman kanak2...

cokelat lover said...

owh...pg2 dh tacing bc belog milla..
prasaan sm mcm milla..
terkenang dan terkenang..huhu..
jom eskep sm2..

joegrimjow said...

baru pasan...

faridzul asyraf??
haha

hoho
lawa kot yg lukis2 tu
nak buat jugak laaa

Jard The Great said...

da ade kazen ipar? eheheheh

Fathi Adha said...

waa... comel...
tetiba2 teringat kenangan lama..

Masy said...

baru arinie tau lirik penuh lagu ujan rintik2 tu. thanks milaaaaaa

ipa faiza~ said...

kalu kite.. y adik g skolah tu siap smpai de badan~ hehe

rda hot said...

Jangan dikenanang-kenang. :)

DeVoteD LilY said...
This comment has been removed by the author.
DeVoteD LilY said...

haha..
ko siap bole uat vdeo lg..
lawak2...

alvin takda rumah harga 8juta story.... said...

aku selalu buat upacara delete pic n pura g recyle bin utk delete..tapi aku restore ngan alasan kenangan tu susah nak diulang..

saaba said...

a'a jard...sejak bila plak aku ada kazen ipar ni...memandangkan ko pencinta alam, aku rait je..kazen aku tu pun ada rupa anak beruang..sesuai la dengan ko..

cik EPAL said...

yang bulat kecik bulat kecik tu best :)

fiD said...

kenangan terindah atau yg buruk???

tp aku kekdg layan lagu boleh ketawe sorg2,hahaha,, kengn klako!

aduka said...

terkenang zaman skola rendah.. mmg femes.. :P

milimilo said...

brg lepas jgn dikenang..heheh..
bulat kecik bulat kecik bulatlah besar
sayang mama sayang papa selamat malam =)

Ah Fatt said...

jangan terlalu mengenang yg sedih

.millalara. said...

ini q i L L::

terkenang dan mengenang :)

.millalara. said...

Pocket::

hoooo.. tak-menjadi jadi tak buleh berlink2.. begitu kaedahnya.. hehe ;p

hahaha.. klakar la pocket.. tapi takpe,, dapat dari mama& papa, sama je kan nilai ngan dapat dari mama: 20sen jugak :)

.millalara. said...

saypOOL rafhtello::

'lahu' pon boleh ;p

.millalara. said...

NICK IRFAN::

kenangan itu indah :)

.millalara. said...

cokelat lover::

eskep jom! kadangkala ia jalan terbaik! ;)

.millalara. said...

joegrimjow::

heee.. kenapa inchik asyraf? saya salahkah? ;)

.millalara. said...

Jard The Great::

hahaha.. perasan sajo ;p

.millalara. said...

Fathi Adha::

mengingat itu perlu tau ;)

.millalara. said...

Masy::

hooooo.. sama2 akak :)

.millalara. said...

ipa faiza~::

huuuuu.. ye ker..? macam2 versi ohh.. ;)

.millalara. said...

rda hot::

bukan dikenang syg, tapi terkenang ;)

.millalara. said...

DeVoteD LilY::

hooo.. mari gelak ;)

.millalara. said...

alvin takda rumah harga 8juta story....::

haha.. kita sama spesies oh :)

.millalara. said...

saaba::

yes! dapat rait! hahaha ;p

erk,, anak beruang? takpe.. tetap comel dimataku! lalalala~

.millalara. said...

cik EPAL::

heeeee.. terbaik!

.millalara. said...

fiD::

betul3.. layan lagu,, kalau ada lirik yg macam terkena,, mesti terkenang2 jugaa ;)

.millalara. said...

aduka::

haaa..ni wajib hapal kan ;)

.millalara. said...

milimilo::

hooo.. versi selamat malam lah pulak.. :)

.millalara. said...

Ah Fatt::

baek inchik :)

ayisy said...

salam. huhu. teringat zaman tadika dulu. benda ni lah yg masih kekal dalam ingatan... siap praktis kat rumah masa baru belajar tuh. hehe.

Mohd Shahrul Hafizi said...

Yg bear tu ada tertinggal dua perkataan terakhir la dinda.

6 kali
6 kali
Anak beruang
Tut (buat titik kat mata kiri)
Tut (buat titik kat mata kanan)

Hehehe.