Sunday, August 9, 2009

gajah~

esok,, isnin (Ogos 10,2009) milla akan ke Kuala Gandah Elephant Orphanage Sanctuary, Temerloh, Pahang D.M.. a place for homeless gajah.. (gajah pun ada anak yatim jugak ye..hee)

sangat tidak sabar-menyabar ok! haha.. FYI,, milla study animal biology kat ukm dan akan membuat thesis bertajuk::

'Pemetaan Impak Gangguan Gajah di Negeri Johor (1994-2009)'

so,, i'v to work hard on gajah's behaviour, GIS (geographic information system) dan yang paling penting adalah cara-cara utk menambat hati dan chenta-menchentai gajah.. hehe =)

kepada gajah yg bakal bekerjasama dgn milla::

  • sila berbuat baik
  • sila berbudi-bahasa
  • sila menyukai saya
  • sila jangan menakutkan saya
  • sila sayangi saya
  • sila comel-comel

p/s:: azmila akan perasan kurus apabila berada di sebelah gajah.. hehe ;p

p/s/s:: pagi td bonda msg bgtawu 2 baby rabbit lagi mati.. total= 8 rabbit dah mati T_T
sejuk sgt ke rumah tu sampai mati2? haishhhh...




27 comments:

nAD said...

nti knslm kt 1 gajah name pe ntah
kte dh lupe, but she's from india
hehehe

DilOt said...

erk...2 ekor...byk..sedih ...
dilot br sekor..tp dh sedih,,arini xbyk ckp pun.

mij0ohAns said...

kesian rabbit cik milla!!!huu~
xpe2..
lps ni amek la 1 gajah,jd pet..hehe..=p

♥chentaMAYA™ said...

weweee~
aq rase nak g zoo plak!
ahah~

RoSe_ViOleTE said...

mila...
kem salam kat gajah2 tu yep....
hehe

arque said...

wouh~
bestnye dpt jumpa gajah..
gajah adlh the only animal yg ala-ala berkabung kalau gajah dlm kumpulan die mati..
die macam akn mengeluarkn bunyi ala2 sedih smbil ala2 hentak kaki..
fakta tu..br jee tgk national geo aritu..hehe..
gud luck yee cik milalara dlm membuat thesis!
;D

TerubukMasin said...

gajah sarkas ke tu..??

Mohd Shukri said...

menarik di hati gajah

bawak tikus tetikus pon buleh!

paraxixth said...

damn! comey siot.tak sangka ia boleh duduk secomel ini..

teringat kat pakcik gemuk tyme kenduri tahlil malam jumaat hari tu.sangat gemuk dan duduk bersila. comey dan menambat hati

ini q i L L said...

gajah sgt adorable kn
evn die besor. hehe
;)

sha89 said...

wahh bestnye g melawat gajah ek??

nnti amik bnyk2 pic gajah2 kat stu k...buat assgnmnt elok2~:)

Fathiadha said...

krm slm kt gajah2 sane, bg tau gajah2 jgn nakal2...

babymiLosh said...

nAD::

huu.. parameswari kot.. heee~

babymiLosh said...

DilOt::

huuu~ xpe,, nnti suh mummy dia buat anak lagi ye..

babymiLosh said...

mij0ohAns::

kna cari umah besar ni.. huuu~

babymiLosh said...

♥chentaMAYA™::

heeee.. zoo xbesh.. x bnyk gajah! hehe ;p

babymiLosh said...

RoSe_ViOleTE::

nnti la blaja bahasa gajah dolu.. huuu~

babymiLosh said...

arque::

heee~ thanx 4 da fact.. akan ku kaji.. huu~ =)

babymiLosh said...

TerubukMasin::

huuu~ gajah fun-fair.. heee~

babymiLosh said...

Mohd Shukri::

huuu~~ apa kna mengena ngan tikus tetikus ni? hehe..
p/s:: tikus chumelll juga =)

babymiLosh said...

paraxixth::

haha.. pasti dia duduk bersila tak habis kan sbb tak dpt nak lipat kaki dia.. huu *bayangkan* chumel2..

babymiLosh said...

ini q i L L::

betul3..

babymiLosh said...

sha89::

terkilan.. xdpt snap gamba gajah2.. tunggu la bln nov-dis nnti.. hari2 uplod pasal gajah ye.. hehe.. kna duk sana 1bln nnti..

babymiLosh said...

Fathiadha::

gajah xnakal pun.. mereka baik =)

Fathiadha said...

baik...hehe, bagus2

nAD said...

parameswari???
bkn aishwarya ke???

haha

nway
pasnih mandi gne sabun carry junior plak ah!

hehe

paraxixth said...

tak baek kutuk tau. gua tak cakap die duduk tak abes. gua cakap comel dan gemuk gedempol jerk