Thursday, February 26, 2009

bOndaaaa.. mOmmaaaa..

kinDa keracunan perasaan tOnite~

rcieve call from my mak..

mak : mak nak pergi pakar kat ipoh tadi.. tapi bz sgt.. doctor dah suruh buat operation kluarkan IUD asap.. mak ingat nak tunggu anak2 mak.. tapi anak2 mak tak balik pon nak temankan mak weekend ni.. mak pergi sorang2 je.. sedih mak..

miLa : mak,, buatlah kat bangi. angah bawak pergi pakar puan kat sini. doktor kat sini perempuan.

mak : ek? hmm.. ye.. kalau ayah ada, ayah pun tak bagi mak buat dgn doktor lelaki.. tapi mak bz laaa.. tadi pergi ipoh.. outstation je memanjang.. mak tensyen la angah.. kerol & erin pulak da masok tuisyen.. nak hantar amik diorg lagi.. ni mak fikir macamana nak amik diorang esok ni.. mak keje luar..

miLa : bagi je la diorang naik bus ke van ke..

mak : tak boleh laa.. apa yang ayah buat dulu,, semua mak kena buat.. ayah tak bagi diorang naik2 bus ni.. xde ape yg berubah.. eh angah.. da pukul 9.40!!!!!!!! mak lpa amek erin pukul 9.30!! ok.. byee2.. luv u..

miLa : makkkkk!!!!!! kejap2!! baru 8.40 lah!!!!!!! aiShhhhhh..... kelam laaa.. (ketawa)

mak : tu laaa angah,, mak da pening bengong tak betul da ni... kelam dah.. sakit jantung mak terkujat.. ada hari tu, mak lupa nak amek erin angah... menangis dia telefon.. mak tertidur.. haisHhhh... susahnyaa angah...

miLa : (xmampu bersuara..air mata dah bergenang dah ni..)

mak : ok angah.. gud luck exam esok.. take care.. luv u..

miLa : luv u tOo mak..

-end call-
mak... angah mintak maaf x dapat balik.. da 2 minggu angah tak balik rumah..next week pun tak dapat balik lagi.. minggu ni pon tak dapat nak pergi rumah ayah.. angah mintak maaf ye mak.. dulu time ayah ada,, angah tau,, ayah buat semua benda.. sampai ayah suh mak tak yah masak just sbb ayah cakap nnti mak penat.. ayah hantar amik erin & kerol g scola,, semuanya ayah yang buat.. tapi skrg, bila ayah dah tak ada, semua benda mak buat sorg2.. along kat rawang,, angah kat bangi... kerol& erin kecik lagi.. mak... angah tak tau macamana nak tafsirkan perasaan mak.. angah sedih,, mesti mak lagi sedih kan..

isHHhhhhh.. asyik sedih je angah ni!! mila kuat! yeay!!!!!!!!

pesan along : stop gembeng2 ye.. its time to b independent like along! (ada kepoyoan ayat disitu) huuuu~

angah RINDU ayah.. angah SAYANG mak..

kasihmu emak membawa ku mengenal dunia..


sayangmu abadi..


selamanya cinta itu ada...

nota untuk strangerz :
terima kasih kepada siapa pun yg men-topup-kan mila pg td..

.:: kinda bertuah jugak hari ni.. RM 10 topup ntah dari siapa + breakfast- en hasbullah + lunch- kak akma + minyak n kasut - acha = YEAY!!! ::.

5 comments:

SJNIESHA said...

huhu..trust me..d moment i read dis, my tears wont stop frm falling..huhu..b strong k dear?i know, it must b tough..but i believe, u can do dis..u'll b a great person one day..i'll pray for dat =)

babymiLosh said...

thanx dear.. really touched of ya concern.. =)
yup.. hidup musti diteruskan.. i'm tryin to b strong..

Ursley Devar said...

all the best!
keep strong gurl!...

babymiLosh said...

thanX kamu...

beby teddy said...

milla..
msti susah kan bile ayah da xde..
siyes akak bce post milla ne akak nanges..
akak dapat bygkan la kalau akak berada kat tmpat milla along n adik2.. tabahkan hati..kuatkan semangat..doa utk ayah slalu ya..
ini pn sbnrnye 1 pengajaran kat akak supaya lebih menghargai mak ngan ayah kite selagi mereka hidup...
take care dear lil'sis...