Sunday, February 22, 2009

cicaDa menyerang!!

eiYuuuu~~~

last sem,, miLa amek subJek ENTOMOLOGY.. skop pembelajaran dia pasai insect2 n we r givin tasK to menchari 100 jenis insect dari 10 order yg berbeza n must differentiate 25 spesies yg berbeza juga within 3 month..

ini yg miLa dPt after behempas pulas memerah kerinGat~~


time menchari,, x jumpa.. time taknak ade pulak!

cicada : (disebut sikada)

aishhh... since jam menunjukkan detik 9.35pm,, seekor cicada berwarna hitam bersaiz seketoi burger yg dipotong dua menyerang memecah kesunyian dan kedamaian di balkoni bilik miLa pada mlm yg syahdu bak buluh perindu... bunyi dia,, Subhanallah,,, seriously serious,, BINGIIIIIIIIIIIIIIIT sgt2.. miLa pon berkejaran berperang ngan cicada sambil menyemburkan ridesect ke badannya yang hitam dan licin tu.. peRghhh.. ciCada menari2 keterujaan dalam kesakitan.. kesian gak mengOk tapi apakan daya,, hati ni meronta2 ketakutan.. berjuta2 rama2 dah ada dlm peyot neh.. cicada terbaring lesu,, taPi....... every half n hour (estimately) dia berdansa berpusing2 wat aksi helikopter dengan bunYik yang MasyaAllah,,, sungguh menyeramkan.... miLa x amek lagik subjek animal behaviour. next sem baru amek,, so i'm not so clear bout cicada itu. adakah cicada sedang berperang dgn maut?? perhaps cicada senyap dan mengumpul energi.. hmm,, logik gak ekk sbb consistently,, senyap-bingit-kaku-dansa.. sampai lah pukul 10.50 pagi tadi ,, mila mengumpul keberanian piCk up the-so kesian-sengsara cicada n buangnya dari tingkat 4 bilik miLa.. fUhhhh.. lega... (12jam++ mengumpul semangat menthrow away cicada)

cicada dearie,,
i'm sorry 4 wat i'v done to u dear....

i dun mean 2 hurt u.. but.. thats the only way i cn think of...
i juz hopin tat u'll forgive me dear...
i'm sorry...


perkenaling : cik cicada


wanna gV a try?? (eiYuuuuu,, *tutup mata*)


*****************
ayah,, i miss u.. angah sedih org lain ada ayah.. angah da xda ayah...

p/s : kerinduan menjadikan diriku seorang yg tewas

*****************

3 comments:

babymiLosh said...
This comment has been removed by the author.
Ursley Devar said...

gosh......... akhir berjaya aq mengumen blog milla inih

hhmmm... dah luper dah nak komen aper td...

babymiLosh said...

hahaha~~

btw,, mekacheh laa sudi menjengOk yee *wink2*