Sunday, February 1, 2009

antara 2 darjat


hari ni kemalasan melanda.. sangat tak rajen nak mengeluarkan titik peluh sendiri membasuh kereta.. so,, destinasi dituju....
8.10am : car wash (nama ape ntah)

sampai je kat sana,, trus bg pakchek tukang chuchi itu my kunci kereta.. depa from india i think.. n ada sorg tu ala2 gaya mahatma gandhi with his spekosh yg bulat-bulat.. time tu,, ade 2 customer je..
1- shaye yang membawa PROTON satria J*E 1616
2- seorg pakchek dlm lingkungan umur 50++ berpakaian semat bersama BMW 7 series nyer yg mantapppp...

kedeBushhhh.. air disiram.. bOdy kete digosok manja dengan car syamPoo yg wangiiiii... tetibe pakchek BMW tu berdiri terjegat kat sblh org yg cuci tu.. jari telunjuk dia point kat sport rim.. (agaknya dia ckp:'tu..kat situ ade taek lembu.. cuci!') dalam 20 saat pastu,, dia tarik lak paip air dari tgn org yg cuci tu... dia suh slowkan sket air (agaknya dia ckp:'mahal tuu BMW aku,,calar balar nanti!') org yg cuci tu pon layankan je laa..

selesai proses pencucian.. sekarang proses mengelap-lap

shaye hanya membiarkan sahaja mereka mengelap kereta shaye.. asal bersih jaaa..
(sambil tu,, mata duk usha kat pakchek BMW) si mahatma gandhi (M.G) palsu tadi tu capai kain kering.. nak lap.. elok je,, sopan je dia lap body BMW tu.. dia pun bukak la pintu kereta tu.. baru je nak amek alas kaki,, pakchek BMW tu halang.. dia amek sendirik!! lantak kau lah.. then si M.G tu duduk la atas seat driver.. yelah,, nak lap dashboard,, cermin,, etc.. huuuuuuRgghh.. menjerit pakchek BMW tu! sepantas kilat dia tarik si M.G tu with mulut yg tak benti2 mengomel.. ntahapehapentah yg dia ckp.. then dia amek sendirik kain n lap n lap n lap lap lap...

kawan si M.G melambai mesra ke arah shaye... 'adik,, kereta suda siap. 8 ringgit ye adik'

shaye then twus masuk dlm kereta yg da segar bersih suci murni.. tak dapat nak ikuti kesah pakchek BMW tu.. ye la,, sekali sekala,, ok jaaa nak bZ body.. ~~heeeeeeeeee

***********
dari senario yg shaye lihat tadi,,ye laaa.. mmg la customer oweys riGht.. tapi,, melampau tahap tak hengat la kan pakchek BMW tu... baek pakchek basoh sndirik je kereta tu.. tak yah susah2 anta car wash.. ke air umah pakchek da kna potong??? huuuuuuuuuu

well,, walaupun dunia kita berbeza,, punya darjat juga berbeza,, tapi... kita sebenarnya sama.. kita hanyalah hamba-Nya... *peace*

p/s:
  • thanx mak coz belanjeeeeeeee shuping2 sakan td.. heeeeee (^_^)
  • thanx along coz blanje melalak karaoke td...... sgt beShhhhh!

2 comments:

joegrimjow said...

ha, ley pon nak komen.
juz gimme my thought. fink he deserve to do that.pakcik 2 la. wo, bmw kot. 7series plak 2, sape tak syg dek oi.hehe

babymiLosh said...

huuu.. ye la.. kot ye pon,, kan dah diajor 'budi bahasa budaya kitaaa' heeeeeeeeee