Sunday, March 7, 2010

heh! kau pijak ekor aku!

Dengan segala hormatnya perkara diatas dirujuk.

lokasi : Bukit Malawati, Kuala Selangor
situasi : cik milla telah tak tersengaja mempijak ekor lotong
refleksi : lotong itu telah menepuk2 kaki cik milla, menunjukkan gigi sambil berbunyi 'kehhhhhhhhhhhhhhh' dan bertambah energetic. dan milla terus melarikan diri dengan kelajuan cahaya.


alkesah.. seharian telah bersama lotong kelabu (Trachypithecus cristatus) di puncak Bukit Malawati. heh. mentakutkan lah mereka2. ganas juga. tapi tetap, yang namanya haiwan, walau ganas mana sekalipun, aksi2 mereka mencuit hati menggeletek rasa :)


bagi makan kacang panjang. heh, rakus!

yang berstatus remaja lotong dan adik bayi lotong adalah manja. tapi dewasa lotong mentakutkan!

adik bayi warna oren. sangaattt chomel bukan? ;)
p/s: seiring dgn tumbesaran, adik bayi akan slowly berubah jadi fully kelabu seperti amak dan apaknya juga..

animal biology kiddo :)
walau dimana berada, harus berposing. begitu kaedahnya.




As what I wrote in my previous entry, weekend2 milla akan dipenuhi dengan field trip.. esok akan ke Zoo Melaka. bye peeps! have a nice Sunday :)



p/s: maaf, lama tak meninggalkan jejak di blog kalian. maaf. maaf.


45 comments:

Atiqah said...

eh kaler oren tu ank angkat die ke milla?
wah bestnye asyik berjln je..huhuh

Fahim 'n Alin said...

waaa.. tp nape ade yg wane len..spisis len ke

Moon BlooDy Spell said...

kenapa baby dia warna oren ... chumelnyaaa

RoSe_ViOleTE said...

hoho...Milla tau, ade kawan sy yang ternampak lotong nih kat FSSK.
then die terus ckp nak bawak balik bela.
hahahaha~~tgk action die mse tu sgt confusing.die jadi cmtu sbb xpnah tgk lotong.hihihi

nick irfan said...

eh! apesal anak kaler lain? ni msti kes tertukar anak ni... huh! lotong ke? la...ingatkan lontong? hahahaha ape2 pun mmg cute!

oranglidi said...

lotong ke monyet?

.millalara. said...

Atiqah::

huu.. tak dear..time baby dia akan kaler oren da akan sikit2 tukar kaler jadi fully kelabu..

huu.. jalan2 atas tuntutan study juga ohh.. :)

.millalara. said...

Fahim 'n Alin::

nope. spesis sama. itu baby. nanti dah besau akan slowly berubah warna jadi fully kelabu :)

.millalara. said...

Moon BlooDy Spell::

rujuk komen atas. heeee. yup, comel sangat. manjaaaaa :)

.millalara. said...

RoSe_ViOleTE::

hoooooooo... hati tertawan padanya yg comel kan :)
tapi series,, beruk2 monyet2 kera2 lotong2 ukm garang2 belaka! takut!

.millalara. said...

nick irfan::

lontong tu makanan ohhh :)

hmmm.. lotong ni mmg ada kelakuan 'allomothering': menjaga anak yg bukan anak sebenar. tapi kalau baby, dia mmg kaler oren. nanti membesau, tukar jadi kelabu :)

.millalara. said...

oranglidi::

hoooo.. satu famili lah tu. tp ini lotong kelabu :)

Aus MeLankoLik said...

baru taw kecik2 die kaler oren..
hahaha..

aku lain lak..
kecik2 putih
da besa gelap lak..
hahah

Pocket said...

so yang mana satu lotong?
heheheh

ok ok, that was out of line
mintak maaf, n pocket tarik balik kata kata diatas :D

kan ker besh kalau kita pon
negro masa kecik,
n asian masa remaja
trus jadi italian masa dewasa :D

waaahhhh!!

joegrimjow said...

warghhhhhhhhh



apsal warne oren??
huhuhu

saypOOL rafhtello said...

unique betul lotong ni..lontong sedap dimakan..

ini blog wirdah said...

1st time dgr nama haiwan ni,lotong.
serius menarik bulu kaler oren.huhu

Jard The Great said...

ehehhee.. rajin milla berjalan2

aduka said...

owh.. bru tau anak lotong wane oren.. huhu..

moment said...

mcm tembikai kuning..huhu

fiD said...

tu berok la wahai milla. bukan lotong,, hmm...

lotong kan mukenye putih...

alvin takda rumah harga 8juta story.... said...

cam best je yang kaler oyen itu..rasa ingin menculik nya..

alvin takda rumah harga 8juta story.... said...

aku rasa dia kaler baby tu kat salon..sebijik cam kaler rambut manusia zaman skunk..nampaknya lotong ngan manusia dah sama kaler rambut..

iyllienaz said...

milla..lotong tu xgigit ke??..
huh..bab posing dalam picture tu, milla paling meletup posingnya..haha

YobSumo said...

pergh... oren. unik.

pergh mesranye... yob pun tak berani.

pergh aweks payungssss.

ini q i L L said...

lotong peramah. nape berok kat ukm ganas? huhu.

cokelat lover said...

rindu sm lotong2 dsana..;p

.millalara. said...

Aus MeLankoLik::

hoo.. kecik2 comel, da besau comot. gitu? ;p

.millalara. said...

Pocket::

haruslah lotong tak berbaju, tapi berbulu ;p

italian? haha... teringat iklan spaget sun remo.

.millalara. said...

joegrimjow::

dah ditakdirkan begitu joe :)

.millalara. said...

saypOOL rafhtello::

hooo.. makan lontong di pagi raya :)

.millalara. said...

ini blog wirdah::

heeee.. sila ke bukit malawati :)
mereka sungguh comel2 sekali ohhh

.millalara. said...

Jard The Great ::

takbuleh duk diam lah kakak. parkinson nanti ;)

.millalara. said...

aduka::

comel sekali ;)

.millalara. said...

moment::

macam honey dew masak ranum kot ;)

.millalara. said...

fiD::

heee.. pasti. ini lotong kelabu :)

.millalara. said...

alvin takda rumah harga 8juta story....::

haaa.. colik ah kalau berani. bunda dia garang sekali ohh!

yes. persoalannya lotong tiru manusia ke manusia tiru lotong eh?

.millalara. said...

iyllienaz::

hehe.. fotogedik itu hobi. haha ;p

dia geget ohh yang,, nasib tak luka. tapi merah jugak lah tgn..

.millalara. said...

YobSumo::

perghhhh.. yob, sila kurangkan kadar keterujaan ;p

.millalara. said...

ini q i L L::

hoo.. syg, mereka rasa tercabar kot sbb kita monopoli kwsn asal diorg..

.millalara. said...

cokelat lover::

sila balik kampung :)

sayuri said...

chumellnye!

Fathi Adha said...

kt ukm sgt banyak...sila2 lah bela dgn baek... hehe

Mohd Shahrul Hafizi said...

Suka anak monyet yg berwarna oren itu. :)

U-Nie_sYa said...

comel la anak monyet tu..=)